Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-02-08 12:47:00

Harrach: Kizárják a KDNP-ből Szabót, ha bebizonyosodik a körmendi eset

A KDNP arra vár, hogy Szabó Ferenc önként távozik a pártból kínos esete után - mondták kereszténydemokrata források. Harrach Péter frakcióvezető szerint kizárják a pártból a lemondott alpolgármestert, ha bebizonyosodik a bűncselekmény, hogy egy 16 éves lánnyal volt kapcsolata.

A KDNP-ben azt szeretnék, ha Szabó Ferenc lemondott körmendi alpolgármester önként kilépne a pártból a vele kapcsolatos, elfogadhatatlan eset miatt - mondták lapunknak kereszténydemokraták, hozzátéve,


ez az eset már akkor is kínos, ha csak egy diáklány "rajongásáról volt szó a tanára iránt, amit Szabó Ferenc nem jól kezelt esetleg", de nem történt semmi más.

A volt körmendi alpolgármester, akivel szemben már rendőrségi feljelentés is történt, nem tartja meg sem a KDNP körmendi elnöki posztját, sem választókerületét, és a jövőben nem a kormánypárti frakció tagja, hanem független képviselő lesz.

Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője az atv.hu-nak azt mondta: csak utólag, Szabó Ferenc lemondása után szereztek tudomást az ügyről, őt magát a párt megyei elnöke hívta fel telefonon. Kérdésünkre a frakcióvezető azt mondta, várják a vizsgálat eredményét. Ha nem bizonyosodik be az eset, akkor sajnálják a történteket. Ha viszont a vizsgálat azzal zárul, hogy bűncselekmény történt, annak súlyos szankciója lesz, a kizárás a pártból – mondta Harrach Péter, aki szerint "ez nem is kérdés".

Ajánlom

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók