Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-02-08 07:44:00

Gyurcsány: Felhívtuk Molnár Zsoltot, hogy menjen haza

Az MSZP elnöke állítólag elismerte, hogy hiba volt kihagyni a DK-t a megbeszélésből. Az volt a cél, hogy Gyurcsány ne legyen rajta a listán. Molnár Zsoltot pedig hazaküldték az évértékelőről, hogy ne hozzák kínos helyzetbe.

Mint ismeretes, a DK elnöke arról beszélt szombati évértékelőjében, hogy több baloldali párt – köztük a szocialisták és Botka László – egy önjelölt királycsinálóval karöltve szervezkedik a háta mögött. Azóta kiderült, hogy a volt miniszterelnök Lengyel Lászlóra, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatójára utalt a beszédben.

Hétfőn reggel Molnár Csaba a DK ügyvezető alelnöke volt az ATV Start című reggeli műsorának vendége, aki arról beszélt, hogy Lengyel László a DK belülről való bomlasztásának tervével kereste meg Niedermüller Pétert, a párt uniós képviselőjét.


Molnár úgy fogalmazott, hogy képviselőjük azonnal tájékoztatta a pártvezetést a megkeresésről, és mindarról, amit megtudott a „közírótól”: milyen szervezkedések zajlanak baloldalon a DK kihagyásával.

Az atv.hu megkeresésére Lengyel László elismerte, hogy beszélt Niedermüller Péterrel, de „onnantól kezdve semmi sem igaz, ami ezzel összefüggésben elhangzott”. Lengyel László ugyanazt gondolja Gyurcsány Ferenc közéleti szerepéről, mint tíz évvel ezelőtt, jelesül, hogy már régen el kellett volna tűnnie a politika színpadáról, pártja és szavazói ugyanakkor továbbra is fontos részei a baloldali politikának.

Gyurcsány: Fizetjük a tanulópénzt

„Nem az követi el a hibát, aki szóvá teszi, hogy ki akarják hagyni az ellenzéki pártok közötti egyeztetésből” – így reagált Gyurcsány Ferenc a keddi Egyenes Beszédben azokra a hangokra, hogy az összefogás esélyeit rontja, amikor a nyilvánosság előtt kritizálja a baloldali pártokat. Hozzátette: az őszödi beszéd óta azt akarja megértetni a politizáló közösséggel, hogy nem lehet a színfalak mögött megkötött sötét alkuk világában élni, mert a tisztességes megállapodások nyíltan születnek. „Játszunk nyílt kártyákkal, megérdemlik a választóink” – tette hozzá.

Szerinte nem lehet az demokratikus megbeszélés, amelynek az összefogás egyik lehetséges résztvevőjének kizárása a célja. Gyurcsány Ferenc az adásban felsorolta azt a négy pontot, amivel kapcsolatban Lengyel Lászlóék megkeresték Niedermüller Pétert, a DK-alelnökét.

1. Abban kérték a segítségét, hogy Gyurcsány Ferenc ne legyen rajta a listán.

2. Arra is megkérték, hogy ne Gyurcsány vezesse a tárgyalódelegációt, ha Botka László elmegy a DK-hoz.

3. Újabb tárgyalásra hívták Niedermüllert, de arra kérték, hogy ne tudjon erről a DK vezetése.

4. A negyedik kérés pedig az volt a DK politikusa felé, hogy a pártja egyáltalán ne tudjon a tárgyalásokról.

A DK elnöke arról is beszélt, hogy az évértékelőjére az MSZP Molnár Zsolt is el akart menni, de hazaküldték, hogy ne szedje szét a sajtó. „Jó időben vagyunk, kifizessük a tanulópénzt” – folytatta a DK elnöke, majd hozzátette: mélyen elkötelezett abban, hogy a 106 választókörzetben legyen koordinált egyéni jelölt. „Akkor lenne dráma, ha mi is úgy csinálnák, mint a kormány, hogy nem nyilvános alkukkal döntünk el fontos kérdéseket. Nagy ügyekről nem a közönség háta mögött állapodnánk meg” – vélekedett.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink