Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-02-03 10:48:00

"Neurotikus reakciók" Orbán is megszólalt Trump rendelete kapcsán

Az Egyesült Államoknak joga van meghatároznia saját határpolitikáját - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a máltai fővárosban, Vallettában, az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális csúcstalálkozójára érkezve.

"Neurotikus reakciók" Orbán is megszólalt Trump rendelete kapcsán
Forrás: MTI
"Meglepetéssel figyelem azokat a neurotikus európai reakciókat, amelyekkel minősítgetik az Egyesült Államok döntését"

- fogalmazott a kormányfő Donald Trump amerikai elnök azon rendeletéről, amellyel hét muzulmán többségű ország állampolgáraira beutazási tilalmat vetett ki.

Orbán Viktor azt mondta: az Egyesült Államok nem tagja az EU-nak, egy független állam, és mint független államnak joga van meghatároznia a saját határ-, kül- és migránspolitikáját is.

forrás: mtiForrás: MTI

Orbán: Komoly előrelépés lenne, ha megváltozna az olaszok álláspontja

Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy ha megváltozik Olaszország álláspontja a bevándorlás kezelésével kapcsolatban, akkor komoly előrelépést lehet elérni, sikerülhet ugyanis az Európai Unión kívül megállítani a migránsáradatot.

A kormányfő erről pénteken nyilatkozott a közmédiának az EU állam- és kormányfőinek informális csúcstalálkozójára érkezőben, a máltai fővárosban, Vallettában. A tanácskozás délelőtti munkaülésének témája a migráció.

Orbán Viktor azt mondta, az új kormánnyal Olaszország csatlakozhat azokhoz az országokhoz, amelyek - köztük Magyarország - szerint a helyzet tarthatatlan, a migránsáradatot meg kell állítani az EU határain kívül.

Ha "Olaszország is csatlakozik a mi klubunkhoz, akkor az azt jelenti, képesek lehetünk arra, hogy Líbia parti vizeinél megakadályozzuk az áthajózást, és képesek leszünk arra, hogy visszavigyük a migránsokat Líbiába, ahelyett, hogy beszállítanánk őket Európába" - fogalmazott a miniszterelnök.

atv

Ajánlom

További belföldi híreink