Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-02-03 11:43:00

Döntött az LMP: Támogatja Majtényi államfő-jelölését

Az LMP is támogatja Majtényi László államfővé jelölését – tudta meg az atv.hu. Információink szerint erről tegnap döntött is az LMP elnöksége. Ma bejelentés várható.

Döntött az LMP: Támogatja Majtényi államfő-jelölését

Az LMP is támogatja Majtényi László államfővé-jelölését – tudta meg az atv.hu. Az ellenzéki párt politikusai kedden találkoztak Majtényi Lászlóval, és hosszabb megbeszélést folytattak vele.


Tegnap pedig összeült az ellenzéki párt elnöksége és információink szerint a támogatásáról szóló döntést hoztak.

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetőjét olyan ismert civilek javasolták Áder Jánossal, a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben államfő-jelöltnek, mint Ferge Zsuzsa, Heller Ágnes, Iványi Gábor, Kéri László, aztán a demokratikus ellenzék pártjai is a támogatásukról biztosították. 

Az LMP viszont a döntéssel megvárta a párt-tisztújítást, nem szerették volna ugyanis elkötelezni előre „valamire” az új elnökséget – indokolták az atv.hu-nak, hogy miért csak most foglalt állást a párt vezetése Majtényi László ügyében. Amikor a Magyar Narancsban arról kérdezték január közepén, hogy mit gondol, meglesz-e a DK és az LMP támogatása is a számára, azaz a jelöléséhez szükséges legalább 40 képviselői ajánlás a parlamentben, Majtényi László azt válaszolta: valószínűleg meglesz, „de mivel odafönt mindent meg fognak tenni azért, hogy ne legyen meg, még ezt a részét sem tartja lefutottnak”.

Ajánlom

További belföldi híreink