Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-02-01 09:10:00

Ezt gondolják a magyarok az oroszok elleni szankciókról

A magyarok közel fele (47 százalék) ellenzi az Oroszországgal szemben bevezetett uniós szankciókat – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatásából.

A felmérés alapján a teljes felnőtt népesség közel kétharmada (63 százalék) előnyösnek véli, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök Magyarországra látogat, ezt mindössze 20 százalék gondolja hátrányosnak.

Ami a szankciók megítélését illeti, a magyarok közel fele (47 százalék) tekinthető szankcióellenesnek, míg e politikával csupán harmaduk (33 százalék) szimpatizál.

A szankciókat leginkább a kormánypárti szimpatizánsok ellenzik (58 százalékban), de a baloldali tábor 51 százaléka is szankcióellenes. Érdekesség, hogy a Jobbik tábora ebben a kérdésben is megosztott, a párttal szimpatizálók 47-47 százalékban ellenzik, illetve támogatják a szankciós politikát.

Századvég: A magyarok többsége kiegyensőlyozott viszonyt szeretne

A Századvég által készített felmérés szerint a magyarok 75 százaléka szerint az országnak egy kiegyensúlyozott, kölcsönösen előnyös viszonyra kell törekednie Oroszországgal. Mindössze 5 százalékra tehető azok aránya, akik szerint nem kellene szóba állni Putyinnal. 18 százalék szerint pedig kifejezetten baráti viszonyra kell törekedni a magyar-orosz kapcsolatokban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink