Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-01-13 10:36:00

Kormányszóvivő: a civil szervezetek terrorszervezetekkel cimborálnak

Kovács Zoltán az ATV-ben a terrorszervezetek és a civilek közti koalícióról beszélt, illetve azt is elmondta, hogy egyetért Németh Szilárd kijelentésével.

Mint megírtuk, Németh Szilárd Fidesz-alelnök keddi sajtótájékoztatóján olyan álcivil szervezetekről beszélt, amiket „ki kell takarítani” az országból. Az ATV Start műsorában Németh Szilárd nevesítette is ezeket a civil szervezeteket: a Transparency Internationalt, a Társaság a Szabadságjogokért szervezetet és a Helsinki Bizottságot kell „visszaszorítani” a frakcióvezető-helyettes szerint.

„Civil szervezeteknek a magyar határ kinyitásáról szóló dezinformáció miatt egyre több bevándorló indul meg Belgrádból Magyarország felé” – jelentette ki csütörtökön Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

„A No Borders az egyik ilyen részben önálló szervezet, amelyhez több lazán kapcsolódó civil szervezet is kapcsolódik, akik abból indulnak ki, hogy a szabad mozgás joga mindenkinek jár. Ők biztattak több száz embert, hogy induljanak el a magyar-szerb határ felé” – ezt már Kovács Zoltán kormányszóvivő mondta az ATV Start pénteki műsorában.

Azt is elmondta, hogy „Röszkénél konkrétan látható volt, hogy az ottani civil szervezetek, hogyan ösztönözték az embereket, hogy bűncselekményt kövessenek el”. Hozzátette: a határ másik oldalán álló szervezetek azzal hergelték az embereket, hogy nekik joguk van átjönni Magyarország területére.

Civil szervezetek és a terrorszervezetek

„Nem csak Szerbiában, a Nyugat-balkáni útvonalon, hanem legutóbb a spanyol észak-afrikai enklávé kapcsán bebizonyosodott annak a gyanúja, hogy szervezetten küldenek több száz embert a kerítésre” – véli a kormányszóvivő.

Arra a kérdésre, hogy a Soros-féle „álcivilek” együtt dolgoznak-e terrorszervezetekkel, így reagált Kovács Zoltán:

„Abszurd koalíció látszik kialakulni. Hogyan lehetséges az, hogy magukat emberjogvédő vagy civileknek nevezett emberek ezekkel a terrorista vagy embercsempész szervezetekkel akarva-akaratlanul cimborálnak vagy együttműködnek?”

– kérdezte a kormányszóvivő.

Meg tudja érteni

Németh Szilárd a civil szervezetekről való kijelentésével kapcsolatban, a kormányszóvivő elmondta, hogy az indulatot és a kifejezést is meg tudja érteni, mert néhány szervezet megpróbálja a civilséget kisajátítani maguknak.

Hozzátette: Németh Szilárd által megnevezett szervezetek, nem egyeznek a kormány álláspontjával, a tartalommal viszont egyetértenek.

Szerinte ezeket a civil szervezeteket senki nem választotta meg, mégis véleményt formálnak, rangsort állítanak fel és konkrét politikai lépéseket próbálnak megvalósítani.

2006-ban a Fidesz még kitüntetésre javasolta a Helsinki Bizottságot. „Az alapvető jogrendhez, demokrácia-felfogáshoz kapcsolódó dolgokat akarták helyreállítani, ma nem erről van szó. Ezt mondják, de valójában politikát akarnak csinálni” – mondta a kormányszóvivő.

Szerinte „el kell választani egymástól, hogy a civil szót használjuk, akkor az, mit jelent, és mivel takaróznak a baloldaliak, amikor megpróbálják civil köntösbe öltöztetni a saját politikai felfogásukat”.

Ajánlom

További belföldi híreink