Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-01-12 11:03:00

Radnóti: Heller Ágnes megdöbbentett

A kormány újabb és újabb lépések sorát tette, hogy lebontsa a demokráciát, az ellenzék ezután sokszor fasizmusról és rémuralomról beszélt, pedig az igazság az, hogy ez egy önkényuralom, de benne vannak a demokrácia elemei – ezt Radnóti Sándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A filozófus szerint ebben a kettősségben nem lehet érdemi ellenzéki munkát végezni, annyi maradt, hogy szabadon lehet beszélni, az egzisztenciális lehetőségek beszűkölése mellett. A filozófus elmondta: nagyon sok rajongója van a Fidesznek, a lemorzsolódó szavazókat viszont nem nyerte meg senki.

Hozzátette: nem szabad öncsalónak lenni, a kormány a választások előtt költekezésbe kezd, az ellenzék pedig szellemi költekezésbe kezd, eljutnak odáig, ami kétségbeejtő, hogy technikai koalícióra lépjenek egy másik szélsőjobboldali párttal, a Jobbikkal.

Nem lehet orrcsipesz megoldással összefogni a Jobbikkal, a szélsőjobboldalt nem lehet támogatni semmilyen formában, a Jobbik még távol áll a konszolidációtól – fogalmazott.

Radnóti Sándor kijelentette: győzni sem lehet a baloldali pártok és a Jobbik összefogásával. A filozófus hangsúlyozta: a Fidesz a legalantasabb ösztönét mozgósítja az embereknek a menekültek elleni harccal, a menekülteket a terroristákkal azonosították, és ehhez még hozzá jönnek a népjóléti intézkedések sorai.

A filozófus elmondta: egy önkényuralomban nem lehet győzni, az ellenzék létének az az értelme, hogy engesztelhetetlen kritikát gyakoroljanak öncsalás nélkül. Hozzátette: Majtényi László államfői jelölése is egy ilyen gesztus, ő is tisztában van vele, hogy nem lehet államelnök. Vannak még ilyen emberek, például Juhász Péter és Hadházy Ákos, de Korózs Lajosról is el lehet hinni, hogy valóban érdekli őt a szociális rendszer.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink