Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-01-12 11:47:00

A TASZ ügyvezetője az ATV-ben: "Nem merül fel a félelem"

Először hitetlenkedve fogadtam Németh Szilárd kijelentését, elképesztő az a hozzáállás, hogy a létünket kérdőjelezik meg csak azért, mert a véleményünket képviseljük egy-egy politikai kérdésben is – ezt Kapronczay Stefánia mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Társaság a Szabadságjogokért ügyvezető igazgatója emlékeztetett, korábban Orbán Viktort is védte a szervezet, 2006-ban védték a tüntetőket is, akik a rendőri brutalitás áldozatai lettek, aztán 2010-től kezdve a Fidesz elkezdte felszámolni a demokrácia alapjait. A civil szervezet vezetője elmondta: az látszik, hogy azok az ügyek, amelyeket a TASZ képvisel, az valamiért veszélyes a kormányzat szempontjából.

Hozzátette: 2013-ban már voltak olyan kormányzati nyilatkozatok, amelyek kifogásolták, hogy vannak olyan civil szervezetek, amelyek kritizálják a kormány tevékenységét, holott ez a korábbi ciklusokban is megtörtént. Az ügyfelekért továbbra is kiállunk, a missziónktól ez nem térít el minket, egyre több olyan állampolgár van, aki önkéntesen járul hozzá a mi munkánkhoz – fogalmazott.

Kapronczay Stefánia kijelentette: a TASZ egy olyan szervezet, amely nemcsak magának követel beleszólást a közügyekbe, hanem az embereket is arra ösztönzi, hogy legyenek aktívak, ezt nem nézi jó szemmel a kormányzat. A TASZ ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a kormány, ahelyett, hogy kormányozna, azzal van elfoglalva, hogy eltakarítsa a civil szervezeteket. A szakember elmondta: eddig is transzparensen megmutatta a TASZ, hogy honnan vannak a bevételei, a vezetők juttatásai is ismertek, az átláthatóság garantált.

Hozzátette: még konkrét törvényjavaslat nincs arról, hogy milyen formában akarják vagyonnyilatkozatra kötelezni a civil szervezeteket, 2010 óta ez a gyakorlat, sosem lehet tudni, hogy mit akar a kormány. Mindenképpen folytatjuk a munkát, nem merül fel a félelem, fel kell készülni arra, hogy mi következhet, többet kell majd arról beszélni, hogy miért is van létjogosultsága a TASZ-nak – magyarázta.

atv.hu

További belföldi híreink