Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-01-11 11:37:00

Szijjártó már decemberben arról beszélt, amiről most a Fidesz ökle

„Nagyon sok Magyarország elleni támadásban, nagyon sok Magyarországgal szembeni nyomásgyakorlásban igenis ott van Soros György, ott van az ő kapcsolatrendszere, ott van az ő tőkéje” – mondta el a lapunknak adott karácsonyi interjúban a külgazdasági és külügyminiszter, akinek szavai kísértetiesen egybecsengenek Németh Szilárd e hétre időzített mondataival.

Szijjártó már decemberben arról beszélt, amiről most a Fidesz ökle

Az elmúlt két évben a magyar kormány nagyon sok beavatkozási kísérletet és nyomásgyakorlást érzékelt elsősorban az Egyesült Államok részéről – mesélte portálunknak decemberben Szijjártó Péter, és nem titkolta, hogy a folyamatok mögött a Clinton-családdal is szoros kapcsolatot ápoló magyar származású milliárdost sejti.

A külügyminiszter kifejtette: hamis beállításnak tartja azt a narratívát, hogy a társadalmat valójában a civil szervezetek képviselik és nem a megválasztott kormányok és a megválasztott politikusok. „Az NGO-knak is van tagságuk, de a legitimitásuk nem hasonlítható össze egy több millió ember által megválasztott kormánynak a legitimitásával” – tette hozzá a tárcavezető, aki szerint igen keveset tudunk arról, hogy a társadalom szócsöveként fellépő, civilnek nevezett szervezetek kitől kapnak pénzt, és kinek számolnak el.

Mivel Szijjártó Péter úgy gondolja, hogy Soros György minden bizonnyal áldozott a vagyonából arra, hogy megingassa, megbuktass a jelenlegi magyar kormányt, mindenképpen kívánatos volna feltárni bizonyos, nem kormányzati forrásból működő szervezetek finanszírozását. Az embereknek joguk van tudni, hogy az „ország sorsára ezeken a rendszereken keresztül igenis hatással bíró” csoportok, magyarországi médiumok, magyarországi NGO-k, milyen motivációból kiknek az érdekében járnak el, és befolyásolják az embereket – érvelt lapunknak a miniszter.

atv.hu

További belföldi híreink