Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-01-10 15:06:00

Németh Szilárd: El kell innen takarítani a Soros-birodalom álciviljeit

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a civilek ezerrel támadják a kormányt, ami megengedhetetlen. Az MSZP szerint így csak elnyomó rendszerek szoktak fenyegetni. A TASZ üzeni: nem ijednek meg.

Németh Szilárdot – az eredetileg rezsicsökkentésről szóló sajtótájékoztatón – arról is kérdezték, hogy a hírek szerint törvényjavaslat készül a civil szervezetek vezető tisztségviselőinek vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségéről.

Erre reagálva az MTI szerint úgy fogalmazott: a "Soros-birodalom álciviljeit" azért tartják fenn, hogy "a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött". Példaként beszélt az illegális bevándorlással kapcsolatos magyar kormányzati álláspontról, amelyet ezek a civil szervezetek "ezerrel támadnak", ami szerinte megengedhetetlen.


"Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége" Donald Trump amerikai elnökké választásával - mondta.

A törvényjavaslatról szólva jelezte, hogy minden ilyet támogatni fog a Fidesz-frakció. A szóban forgó tervezet célja, hogy "tisztán lássunk" - tette hozzá.

MSZP: A diktatúrákat idézi a Fidesz alelnökének szavai

Az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese diktatúrákat idéző kijelentésnek tartja a Fidesz alelnökének fentebb idézett szavait. A szocialista Szakács László MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a civil nyilvánosságot így csak elnyomó rendszerek szokták fenyegetni.

"Németh Szilárd kijelentése az önkényes hatalmi arrogancia nyílt és brutális megnyilvánulása volt"

- fogalmazott -, az MSZP szerint magát demokratának valló politikus ilyet nem ejthet ki a száján. Szerinte Németh Szilárdnak vállalnia kell szavainak következményét: "távoznia kell a közéletből!"

Közleményét úgy zárta: "az urizáló fideszes elit ne a civileket fenyegesse, hanem fejezzék be a lopásokat! Ha Orbán Viktor és társai felhagynának a korrupcióval, a civilek társadalmi kontrolljától sem kellene tartania."

Reagált a TASZ is

Nem sokkal Németh Szilárd sajtótájékoztatóját követően a Társaság a Szabadságjogokért Facebook-on azt közölte, hogy bár nem tudják pontosan, mit tervez a kormány a civilek ellen, de nem ijedtek meg. Hozzátették, továbbra is azért fognak harcolni, hogy "megvédjenek minden magyar állampolgárt a hatalom túlkapásaival szemben."

atv.hu

További belföldi híreink