Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-01-07 07:38:00

A rossz körülmények miatt betegszenek meg a határvadászok? A rendőrség cáfol

Bulibárók dajdajoznak a cellákban, ropják a rabok a priccs előtt, lekérés ugyan nincs, de a hangulat irigylésre méltó. Közben iszonyatos körülményekre panaszkodnak és járvány is tizedeli a határon a frissen verbuvált rendőröket. A rejtélyes fertőzéstől már 126-an jelentettek beteget. Felkészületlen a szolgálat a határvadászok ellátására? A rendőrség szerint hangulatkeltőek azok a hírek, amik arról szólnak, hogy az egyenruhások rossz körülmények között szolgálnak a határon.

Az ATV Egyenes Beszéd vendége Harangozó Tamás, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának MSZP-s alelnöke volt péntek este. Az MSZP-s képviselő szerint ameddig nem lesz stabil állomány a határon, amelynek a határ ellenőrzése a dolga, addig mindennapos lesz a fertőzés. „Ma az ország különböző részeiről viszik őket oda ezerszámra.


A hátrahagyott kollégáik meggebednek a munkába, a határon szolgálatot teljesítőknek pedig össze-vissza vásárolnak a különböző szolgáltatóktól élemet és mást. Ez nem vezet sehova, csak fertőzésekhez” - mondta Harangozó Tamás.

A szocialista frakcióvezető helyettes megjegyezte, fél évvel ezelőtt még lehurrogtak, amikor felhívta a figyelmet arra, hogy a határra vezényelt emberek nagyon fognak hiányozni a saját állomáshelyükről. Most irodista rendőröket is kirendelnek a terepre, ahol nyomás van, ahol bármi történhet. Meggyőződése, hogy szabadna ilyesminek kitenni az irodai szolgálatot teljesítőket.határvadász-képzés (police.hu)Határvadász-képzés (police.hu)

Harangozó Tamás szerint a határon lévő sátrak alkalmatlanok arra, hogy mínusz húsz fokban abban várakozzanak a kivezényelt rendőrök. „A zárt ülésen feltettem a kérdést, hogy ha 100 milliárdot költenek a kerítésre, akkor miért nem fér bele a költségvetésbe néhány kilométerenként egy konténer. Kósa Lajos (a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke – a szerk.) katonatörténetekkel ütöttel el a javaslatom élét” - mondta Harangozó, és hozzátette: „Ki akarom sajtolni ebből a kormányból, hogy az állomány normális ellátást kaphasson a határon”.

A rendőrség cáfol

A rendőrség szerint hangulatkeltőek azok a hírek, amik arról szólnak, hogy az egyenruhások rossz körülmények között szolgálnak a határon. "A rendőrség továbbra is leszögezi: a rendőrök elszállásolási, pihenő körletei megfelelőek, kulturáltak, a tisztálkodás, a mosás és a testedzés lehetősége a rendőrök rendelkezésére áll" - áll a police.hu-n megjelent közleményben.

A börtönben készült diszkó-felvételekkel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet a szocialista politikus, hogy a botrány ebben az ügyben az, hogy a Fidesz bevezette azt a szabályt, hogy indoklás nélkül fel lehet menteni magas beosztású vezetőket. Vagyis soha senki nem kérdezhet vissza, hogy miért váltották le őket - nyomatékosította Harangozó Tamás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink