Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-12-13 09:26:00

Erzsébet-utalvány: csak ötezer forintot hozott a postás

A posta hétfőn elkezdte kézbesíteni a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt. Több olvasónk viszont arról számolt be, hogy az ígért összeg felét kapták meg.

Erzsébet-utalvány: csak ötezer forintot hozott a postás

A posta elkezdte kézbesíteni a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak – közölte a kormány a Facebook-oldalán. Az utalványok egy évig érvényesek.

A 10 ezer forint értékű utalvány helyett azonban több olvasónk is csak 5 ezer forint értékű utalványt kapott: Budai Mária szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében azt írja, hogy ő és édesanyja is csak 2 darab kétezer és egy darab ezer forintos utalványt találtak a borítékokban.

Az ötezer forintos utalványok mellett Orbán Viktor levele is megérkezett, amiben a miniszterelnök úgy fogalmaz: szeretnék megbecsülni azokat, akik éveken át azért dolgoztak, hogy az ország talpra álljon és erősödjön.

Kerestük a Miniszterelnökséget, szerettük volna megtudni, hogy miért csak 5 ezer forintot kaptak a nyugdíjasok, és arra is kíváncsiak voltunk, hogy az összeg másik felét mikor kapják meg. Ők arról tájékoztattak minket, hogy ez nem az ő hatáskörük, hanem a Magyar Postáé, így a postához fordultunk, ahol szintén zárt ajtókba ütköztünk. A Magyar Posta sem tartja hatáskörének, hogy mennyi utalvány kerül a borítékokba, hiszen ők „csak kézbesítenek”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1-en arra hívta fel az érintettek figyelmét, hogy a két ötezres utalvány perforációval van elválasztva, ezt figyelembe kell venni a felhasználáskor.

Az államtitkár figyelmeztetése miatt újból megkerestük olvasónkat, hogy biztosan figyelembe vette-e a perforációs elválasztást, aki azt válaszolta, hogy a szakmája könyvelő, és szét tud választani két utalványt egymástól. Továbbra is biztos benne, hogy nem az ígért összeget kapta meg. 

Frissítés - 19:15

A Fidesz szóvivője, Halász János azt ígérte, "mindenki megkapja a neki járó 10 ezer forintot. Az is, akinél hiba csúszott a kézbesítésbe." További részletekért kattintson ide.

Ajánlom

További belföldi híreink