Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-12-07 10:43:00

Deutsch is beszólt: A büntető törvénykönyv nem telefon, nem beszélünk bele!

Deutsch Tamás EP-képviselő is reagált az amerikai külügyminisztérium közleményére, amelyben aggodalmukat fejezték ki a röszkei események miatt elítélt Ahmed H. ügye miatt.

Deutsch is beszólt: A büntető törvénykönyv nem telefon, nem beszélünk bele!

A fideszes politikus a Facebook oldalára ezt írta ki: 

Azért kizárt, hogy Ahmed H. tíz évet kapott volna az USA-ban, mert ha tizedannyit csinál ott, mint amit Röszkén tett, akkor az amerikai rendőrök már rég szitává lőtték volna emberijogilag.Egyébként szeretettel ajánlom az USA külügyminisztériuma figyelmébe, hogy a magyar büntető törvénykönyv nem telefon, nem beszélünk bele!
Ennyi.

Az amerikai külügyminisztérium közleményt adott ki a terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Magyarországon tíz év fegyházbüntetése ítélt szír férfi ügyében. A közleményben, amelyet Mark Toner helyettes külügyi szóvivő írt alá, aggodalmukat fejezik ki Ahmed H. elítélése miatt.
    
A Szegedi Törvényszék múlt szerdán, első fokon a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a szír férfit.

    
Az 
amerikai külügyi közleményben sürgetik a magyar kormányt, hogy "független civil társadalmi csoportok bevonásával átlátható vizsgálatot folytasson" a Röszkénél történtek ügyében és vizsgálja meg még egyszer Ahmed H. és a hozzá hasonlóan elítéltek ügyét. "Továbbra is szoros figyelemmel kísérjük majd" az ügyet - olvasható a közleményben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink