Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-12-05 08:33:00

Pro Urbe díjat kapott a Ferencváros futballcsapata

Magyar Zoltán a nemzet sportolója, kétszeres olimpiai bajnok magyar tornász kapta Ferencváros díszpolgári címét a kerület napján, amelyen mások mellett Pro Urbe díjban részesült a Ferencvárosi Torna Club férfi labdarúgó csapata.

Pro Urbe díjat kapott a Ferencváros futballcsapata
Forrás: MTI

A vasárnap esti rendezvényen Magyar Zoltánt a lólengés újító világklasszisaként jellemezték, aki a kerületben nőtt fel és pályája során végig a Ferencvárosi Torna Club tornásza volt. Pro Urbe díjban részesült a Fradi férfi labdarúgó csapata, amely egyebek mellett 29-szeres magyar bajnok és 22-szeres kupagyőztes. A csapatot valamennyi játékos és a szakmai stáb képviselte, a díjat Kubatov Gábor, a klub elnöke és Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója vette át.

Kubatov Gábor köszönő beszédében azt emelte ki, hogy a labdarúgó szakosztály 116 éve és 1 napja alakult, győzelmeiket pedig a gyerekeknek ajánlják, akik a sportból a többi között megtanulják az egymásért küzdést és azt, hogy a pályán mindenki egyenlő. Ugyancsak Pro Urbe díjat kapott Aczél Gábor, Budapest volt főépítésze, aki Középső-Ferencváros rehabilitációs munkáinak szakmai irányítója volt és Tőkés Sándor nyugalmazott gyógypedagógiai oktató-nevelő, a ferencvárosi Gát utcai iskola volt igazgatója.

gera zoltán (fotó: mti)Gera Zoltán (Fotó: MTI)
Bácskai János (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere ünnepi beszédében azt emelte ki, hogy Ferencvárosban a városrehabilitáció, a Fradi és a kultúra mindig kiegészítette, feltételezte egymást. Köszönetet mondott a díjazottaknak azért a munkáért és önfeláldozásért, amellyel olyanná vált a városrész, amelyben érdemes élni, dolgozni, tanulni és múlatni az időt.

A rendezvényen képviseltették magukat a kerület határon túli magyar testvérvárosai is. Bácskai János átadta a közelmúltban kapott nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj, a FIABCI Prix d'Excellence másolatát Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesnek, megköszönve, hogy a fővárosi önkormányzat az elmúlt 25 évben a 200 millió euró értékű városrehabilitációs program költségvetésének közel negyedét vissza nem térítendő támogatásként adta a kerületnek.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink