Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-11-22 09:48:00

Pharaon-ügy: Lázár az atv.hu-n kereszül szólt vissza az amerikai nagykövetnek

Colleen Bell, az Egyesült Államok Budapestre akkreditált nagykövete kijelentette: Ghaith Pharaon egy körözött bűnöző, és mihamarabb bíróság elé kell állítani. Lázár János a parlamentben mondta el az atv.hu-nak, mit gondol a nagykövet mondatairól.

Pharaon-ügy: Lázár az atv.hu-n kereszül szólt vissza az amerikai nagykövetnek

A Ghaith Pharaon személye körül kialakult ellentmondásos kijelentések és megkérdőjelezhető magyarországi kapcsolatai hónapok óta foglalkoztatják a hazai közvéleményt. Az arab befektetőről tudható, hogy 1991 óta folyamatosan érvényes nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellene, mégis tartózkodási engedélyt kaphatott Magyarországon és közvetett módon ingatlanokat vásárolhatott.

A parlamentben is számos alkalommal téma volt a terrorizmus finanszírozásával kapcsolatba hozott szaúdi üzletember és a kormány, azon belül is Orbán Viktor kapcsolata. Harangozó Tamás, szocialista politikus kérdésére, október végén a miniszterelnök beismerte a parlament plenáris ülésén, hogy már találkozott a „professzorral”, és szerinte ez az ügy nem más, mint „egy amerikai titkosszolgálati játszma”.

Eddig nem volt baj

Colleen Bell amerikai nagykövet az ATV Szabad Szemmel című műsorában ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy „nincs itt semmilyen játszma”, Ghaith Pharaon egy körözött bűnöző, és mihamarabb bíróság elé kell állítani. A nagykövet nem kívánta kommentálni a magyar hatóságok hozzáállását az ügyhöz.

„Ha Gaith Pharaon annyira veszélyes bűnöző lenne, mint ahogyan Colleen Bell állítja, akkor miért nem kérték az amerikaiak, hogy fogjuk el együtt, miért nem érkezett soha olyan kezdeményezés az elmúlt időszakban az amerikai partnerszolgálatok, vagy szervek részéről, hogy tartóztassuk le Magyarországon?”

– kérdezett vissza Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a parlament folyosóján, amikor az üggyel kapcsolatban megkerestük.

Ajánlom

További belföldi híreink