Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-11-20 07:30:00

Pulai: tudatosan beszél mellé a kormány Pharaon-ügyben

A magyar hatóságok nyilvánvalóan falaznak egy olyan embernek, akiről pontosan tudták, hogy milyen bűncselekmények miatt körözik – erről Juhász Péter, az Együtt alelnöke beszélt az ATV A nap híre című műsorában.

Juhász Péter hozta nyilvánosságra azt a szaúdi nagykövetségnek írt belügyminiszteri levelet, amelyben Pintér Sándor részletesen beszámol arról, hogy a magyar hatóságok milyen információkkal rendelkeznek a terrorista szervezetek támogatásával is vádolt Gaith Pharamonról. Juhász Péter úgy fogalmazott, ha ő ezzel államtitkot sértett, „akkor Pintér Sándor egyenesen kém”, hiszen a levelet a szaúdi nagykövetségre címezték.

A magyar hatóságokkal szembeni bizalmat ássák alá a kormánypárti képviselők Pharaon-ügyben tett egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatai, amelyek ráadásul a kormányra is rossz fényt vetnek – ezt már Gerstmar Ferenc, az LMP rendészeti szakszóvivője mondta az adásban. Gerstmar szerint felmerül a kérdés, hogy mi szüksége van erre a kormánynak, mindenesetre úgy tűnik, hogy egyáltalán nem akarják, hogy bárki is tisztán láthasson ebben az ügyben. Az LMP rendészeti szakszóvivője szerint Magyarország biztonsága megköveteli, hogy egy nemzetközi körözés alatt álló bűnöző semmiféle ellenőrzésen ne csúszhasson át, ha pedig szándékos kormányzati eljárásról van szó, akkor az nem éppen egy kompetens kormány képét mutatja.

Pulai András, a Publicus Intézet igazgatója a műsorban arról beszélt, tudatos politikai stratégiát folytat a kormány, amelynek lényege, hogy minél több információ szivárogtatásával teljes zűrzavart keltsen, hogy aztán az igazság végül soha ne derülhessen ki. Ugyanakkor ez nem magyar sajátosság, ezt a jelenséget tapasztalhattuk a Brexit, vagy az amerikai elnökválasztás kampányában, ahol ugyancsak elképesztő sebességgel terjedtek a hírek és az álhírek is – jegyezte meg Pulai, aki szerint ebben a zűrzavarban nem csak az átlag választópolgár, de még a politikai elemzők is talajt vesztenek.

Colleen Bell amerikai nagykövet az ATV Szabad Szemmel című műsorában kijelentette: „nincs itt semmilyen játszma”, Ghaith Pharaon egy körözött bűnöző, akit mihamarabb bíróság elé kell állítani. Colleen Bell a magyar kormányfő szavaira reagálva kijelentette: semmilyen titkosszolgálati játszma nincs Pharaon körözése mögött. A nagykövet nem kívánta kommentálni a magyar hatóságok hozzáállását az ügyhöz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink