Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-11-16 20:51:00

Kiderült, ki nyújtotta be Pharaon vízumigénylését

Jordánia budapesti tiszteletbeli konzulja nyújtotta be Ghaith Pharaon szaúdi üzletember vízumigénylését 2014-ben - derül ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium állásfoglalásából.

A vízumról és a tartózkodási engedély kiadásáról a Heti Válasz írt cikket, amelyben kitértek arra, hogy elmaradt az ujjlenyomat vétele a szaúdi üzletember részéről, pedig ez elengethetetlen a tartózkodási engedély igénylése esetén. Ghaith Pharaon a nemzetközi elfogatóparancsok ellenére három évet töltött legálisan Magyarországon.

A DK meg akarta nézni a Belügyminisztérium dokumentációját Pharaonról, de nem fogadták őket a tárcánál. Vadai Ágnes szerint kiderült, hogy szó sincs amerikai titkosszolgálati játszmákról.

Németh Szilárd szerint minden jogszerű volt

Németh Szilárd szerint Ghaith Pharaonnal kapcsolatban minden jogszerű volt, már ami a magyarországi beutazására, a vízumkérelmére és minden másra is vonatkozik. Azt mondta, ha Magyarország területére lép az a Pharaon, akit az FBI negyed évszázada köröz, akkor a magyar hatóságok letartóztatják, és átadják az FBI-nak.

Közben a Külügyminisztérium is megszólalt az ügyben, egy szocialista képviselői kérdésre válaszolva Szijjártó Péter azt közölte, Pharaon 2014-es magyarországi vízumigénylését Jordánia budapesti tiszteletbeli konzulja nyújtotta be, és az ellen sem az Interpol, sem más hasonló nemzetközi szervezet sem emelt kifogást.

atv.hu

További belföldi híreink