Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-11-13 11:29:00

Szétváltak útjaik - fordulat a Pharaon-botrányban

Épp akkor váltak szét a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Ghaith Pharaonhoz köthető cég útjai, amikor túl sokat kezdtek el írni Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc és egy Ghaith Pharaon nevű, a kormány szerint a körözött Ghaith Pharaonnal nem azonos ember kapcsolatáról.

A kereskedőház szerint a botránynak nincs köze a szétváláshoz - olvasható a vg.hu-n.

Nem dolgozik tovább a Magyar Nemzeti Kereskedőház azzal a céggel, amely a 25 éve körözött Ghaith Pharaonhoz köthető 

– tudta meg az RTL Híradó.

Pharaon az Egyesült Államokban akár 30 év börtönbüntetésre is számíthat. A szétválásról azután döntöttek, hogy kiderült, egy Pharaonhoz köthető cég Orbán Viktor szomszédságában vett villát.

A kereskedőháznál azt mondják, a botránynak nincs köze a szétváláshoz. Azt írták, hogy a cég az elmúlt egy évben nem végzett tényleges tevékenységet. Eddig az üzleti stratégiájukat egyeztették, de ez nem volt eredményes.

A magyar kormány tagadja, hogy az a Ghaith Pharaon, aki Orbán Viktor szomszédja lehet, és akinek a cégeivel több állami tulajdonú cég is üzletel, azonos lenne azzal a Ghaith Pharaonnal, akit az Interpol és az FBI is köröz, többek közt terrorizmus támogatásáért. A kormány szerint csak arról van szó, hogy ez egy gyakori név az arab világban, és ha a körözött Pharaon Magyarországra jönne, azonnal elfognák.

Pedig lehet, hogy van magyar, aki tudna segíteni: a Magyar Narancs írta meg, hogy Pharaon híres luxusjachtja, az ellene kiadott Interpol-körözésben is szereplő Le Pharaon idén augusztus 4-én futott be a spliti kikötőbe, épp ekkor pedig az az Artemy is épp a kikötőben állt, amelyen két nappal korábban, majd egy héttel később is lefotózták Mészáros Lőrinc et.

atv.hu

További belföldi híreink