Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-11-05 08:22:00

Gyöngyösi szerint a Pharaon-botrány miatt kerülhetett elő a Hídfő-ügy

A jobbikos politikus szerint érdekes, hogy egy év után kerül elő az a bizonyos fotó, amelyen az Európa Kávézóban látható a Hídfő.ru című orosz propagandaoldal munkatársával. Az időzítésnek szerinte köze lehet ahhoz, hogy az elmúlt egy hétben többször is kérdőre vonta a kormányt Pharaon-ügyben.

Ahogy arról többször is beszámoltunk: a Népszava birtokába került fotón Gyöngyösi Márton, a Jobbik parlamenti képviselője tárgyal a Hídfő.ru újságírójával. A felvételre az Indexnek reagálva Gyöngyösi elmondta, hogy korábban kétszer is találkozott az újságíróval. Gyöngyösi az ATV Szabad Szemmel műsorában elmondta, hogy minden újságíró előtt nyitva áll az ajtaja, így a hídfő.ru munkatársai előtt is. Hozzátette: mindkét találkozón külpolitikai kérdésekről beszélgetett Sz. Gáborral, akivel utoljára 7-8 hónappal ezelőtt találkoztak.

A Hídfőt négy évvel ezelőtt a Győrkös István nevéhez köthető Magyar Nemzeti Arcvonal hozta létre, amit később egy orosz domainre költöztettek át. Gyöngyösi elmondása alapján nem volt tisztában az újság korábbi MNA-s kötődésével. A politikus azt is megosztotta,


hogy ha valaki elmondta volna neki, hogy Sz. Gábor nem csak újságíró, hanem szélsőséges politikai eszméknek a képviselője is, akkor biztosan nem találkozott volna vele.

Hozzátette, hogy amennyiben ez a személy kétes szervezetek tagja, akkor a hatóságoknak őt, mint védett személyt figyelmeztetniük kellett volna, ha pedig nem figyelték, akkor nagy a probléma Magyarországon.

A politikus emlékeztetett rá, hogy egy évvel ezelőtt történt ez a találkozó. „Hogy lehet az, hogy most jön ki ez az ügy, amikor én egy héten belül háromszor is firtattam a Belügyminisztérium szerepét a Pharaon-ügyben” – tette fel a kérdést Gyöngyösi.

Orosz szálak a Jobbik körül?

Arra a felvetésre, hogy vezető jobbikos politikusok miért Vlagyiszlav Szurkovnak, Vlagyimir Putyin elnök jobbkezének közbeiktatásával igényeltek orosz vízumot, Gyöngyösi így reagált: „Szabó Gábor a Jobbik pártigazgatója érdeklődött egy oroszországi kampányesemény iránt, megkérelmeztük neki a vízumot. Szaniszló Adrienn pedig, aki munkatársunk volt, megkértük őt, hogy ebben az ügyben járjon el” – reagált a Jobbik politikusa.

Majd hozzátette: vannak kapcsolataik Oroszországgal, de örekszenek arra, hogy minél több országgal kapcsolatban legyenek.

További belföldi híreink