Itthon

2016-10-22 15:40:00

Öt éves a DK, nézze meg Gyurcsány beszédét

A DK születésnapja alkalmából beszédet mond Vitányi Iván, a DK örökös és tiszteletbeli elnöke és Gyurcsány Ferenc, a Magyar köztársaság korábbi miniszterelnöke, a Demokratikus Koalíció elnöke.

A Demokratikus Koalíció elnöke a demokratikus ellenzéki pártok összefogására és egy közös rendszerváltó alternatíva megfogalmazására szólított fel a párt megalakításának ötödik évfordulóján tartott beszédében szombaton.

Gyurcsány Ferenc az egyik budapesti szálloda rendezvénytermében tartott ünnepségen úgy fogalmazott: reméli, hogy a vasárnapi, október 23-i ellenzéki tüntetésről kiderül, ez nemcsak egy pillanatnyi közös színpadi szereplés, hanem valaminek a kezdete.

A volt miniszterelnök kijelentette: ha elfogadják, hogy az önkény és annak hívei állnak szemben a magyar köztársasági eszmével, a demokratikus meggyőződéssel és annak híveivel, akkor a demokraták oldalán kevesebb helye van a versengésnek, mint amekkora kötelezettségük van az együttműködésre.

Amennyiben a cikkben szereplő videót nem tudja megtekinteni, az atv.hu Facebookoldaláról is elérheti. A megtekintéshez kattintson ide.

atv.hu

További belföldi híreink