Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-10-12 11:52:00

A Népszabadság miatt üvöltözött egymással Havas és Farkasházy

Farkasházy Tivadar és Havas Henrik ismét összeveszett az ATV élő adásában. Ezúttal a Népszabadsággal kapcsolatban nem sikerült dűlőre jutniuk. A humorista egy ponton már a pulzusát mérte.

Újra egymásnak esett Farkasházy Tivadar és Havas Henrik az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, élő adásban. Legutóbb két héttel ezelőtt balhéztak össze Kálmán Olgánál, akkor azon, hogy Fodor Gábor a kormány malmára hajtja-e a vizet, amikor a kvótanépszavazáson való részvételre buzdítja szimpatizánsait. Erről bővebben itt olvashat.

Kedd este a Népszabadság felfüggesztésével kapcsolatban nem tudtak megegyezni. Abban egyetértettek, hogy meglátásuk szerint egy politikai bosszú áll a háttérben, és hogy inkorrektül bánnak a napilap munkatársaival. „Ez az egész méltatlan, undorító” – jelentette ki Havas, aki szerint a hatalom nem akarta, hogy folytatódjon Rogán és Matolcsy „ámokfutása” a lapban.


Ugyanakkor szerinte nem szabad elfelejteni a lap történelmét – ez vágta ki a biztosítékot Farkasházynál.

„Annak idején a Népszabadság pártlap volt, a Politikai Bizottság ülésén a Népszabadság főszerkesztője ott ült” – érvelt Havas, Farkasházy ezen a ponton más a pulzusát ellenőrizte.

A humorista úgy reagált Havas szavaira: a szombati szimpátiatüntetésen Mécs Imre mellett állt, aki azt mondta neki: 1956-ban nem tudta elképzelni, hogy valaha a Népszabadságért fog tüntetni.


„Te nem tudod, hogy egy újságban mindig az aznapi dolgok a fontosak? Ti ilyen nagy történész-filozófus vagy? Akkor írjál 24 kötetes lexikont, de hát ne szórakozz velem mindig, amikor együtt vagyunk!” – reagált Farkasházy.

Havas viszont úgy látja: más lenne a helyzet, ha a rendszerváltás után nem maradnak régi bolsevikok a Népszabadságnál, és nem horgonyoznak le a „szerencsétlen” MSZP mellett, hanem keresnek maguknak egy „normális” befektetőt. Azt ugyanakkor elismerte, hogy az utóbbi időkben a lap fiatal munkatársai valódi oknyomozó újságírást produkáltak. A teljes adás itt nézhető meg.

Ajánlom

További belföldi híreink