Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-10-11 15:21:00

Népszabadság-ügy: "Sokan felelősek a történtekért"

A Népszabadság szombati felfüggesztése után keresik a lehetőséget a szerkesztőség munkájának tovább folytatásához.

Urbán Ágnes médiakutató úgy nyilatkozott az ATV Start című reggeli műsorában, nem bízik abban, hogy rövidtávon a közönség segíteni fog a munka folytathatóságában. Ugyanis hosszú idő kell ahhoz, hogy meggyőzzék a közönséget, fizessenek a minőségi tartalmat megjelenítő lapért. Akik eddig nem vásárolták, nem fizették elő a lapot, hogyan gondolhatják, hogy fenn tud maradni.

Arról is beszélt, sokan felelősek a történtekért. Az MSZP eladta a saját részesedését, súlyos menedzsment hibák voltak, de a leglátványosabb a lap digitális váltásról való lemaradása, így az INDEX és az Origó lépett a piacra.

Az eddigi sajtópiac és média átalakításokat óvatosabban kezelte a kormány, mondta Urbán Ágnes, de most nagyon durva lépésre került sor. Úgy látja, ennek indulati, taktikai oka lehetett. Az utóbbi időben igen sok izgalmas eseményről, oknyomozásról tájékoztatott a Népszabadság, igy valószínű ez késztette gyors reakcióra a kormányt.

Megtudtuk, hogy kormánypárti előtervezet szerint a köztéri plakátokat is le akarják bontani, és újra elosztani a tulajdonjogot. Véleménye szerint ez jelentheti a 2018-as választások kampányára való felkészülést is, mert mindenkit el lehet érni az óriás plakátok által. Mivel a mostani népszavazás kampány plakátjaiért nagyon sokat kellett fizetni Simicska cégének, ezt nem akarják legközelebb megismételni.

Urbán Ágnes szerint nem esztétikai szépítés következik, hanem újra ki fogják osztani a haveroknak a helyeket. Nem gondolja, hogy találni fognak ilyen tipusú nemzetközi példát.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink