Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-10-08 14:13:00

"Ideje volt" Megszólalt a Fidesz alelnöke a Népszabadság bezárásáról - videó

Németh Szilárd szerint "épp ideje volt" a lap "váratlan" bezárásának. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár nyilatkozatában elmondta, a kormány kizárólag gazdasági döntésként tekint az ügyre.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szombat délelőtt sajtótájékoztatót tartott, ahol szóba került a Népszabadság bezárása is. Németh az RTL Klub kérdésére ismertette álláspontját.  


A kormány kizárólag gazdasági döntésként tekint az ügyre

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szombaton, az MTI-nek nyilatkozva elmondta, a Népszabadság önmagában 5 milliárd forintos veszteséget halmozott fel az utóbbi években és

"semmiképpen sem szeretnék a sajtószabadságot megsérteni még azzal sem, hogy beleszólnánk egy kiadó döntésébe".

Kiemelte, a sajtószabadság igazi megsértését az jelentené, ha a kormány beavatkozna egy médiatulajdonos döntésébe. 

"A magunk részéről az MSZP tiltakozását megértjük, hiszen a lap évtizedeken keresztül az MSZP tulajdonában volt, de nem régiben eladták"

 - tette hozzá Tuzson Bence, arra reagálva, hogy a szocialisták tüntetést szerveznek szombat estére a Népszabadság szerkesztősége elé.

A Mediaworks kiadó napközben jelentette be, hogy szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig azért, hogy "valamennyi érintett ezen kiemelt feladatra tudjon koncentrálni".


További részletek az ATV Híradóban 17.45-kor és 18.45-kor!  

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink