Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-10-02 09:10:00

Orbán az atv.hu kérdésre: Már vesztettem úgy választást, hogy állítólag nem kellett volna izgulni

Vasárnap reggel a miniszterelnök is leadta a szavazatát, majd válaszolt az újságíróknak. Az első két kérdést munkatársunk tette fel a kormányfőnek. Orbán azt tartja a legfontosabb kérdésének, hogy több lesz-e a nem szavazat, mint az igen.

Orbán Viktor arra számít, hogy több nem szavazat lesz, mint igen, és ez elegendő felhatalmazást adhat a mindenkori parlamentnek és kormánynak.
   


"Mindig jobb az érvényes, mint az érvénytelen, de a közjogi következmények beállnak mindenképpen, hiszen azt vállaltuk, hogy a kérdésben foglalt jogi szabályozást, miszerint csak a magyar parlament dönthet arról, hogy kikkel akarnak a magyarok együtt élni, ezt a jogrendszer részévé fogjuk tenni. Ezt akkor is megtesszük, ha érvényes, és akkor is, ha nem. Egy feltétele van ennek, hogy több legyen a nem, mint az igen" - fejtette ki portálunk kérdésére.

Elmondta azt is, hogy szombaton ő maga is részt vett telefonos kampányolásban, és "nagyon megértő, együttérző, az ügy fontosságát átlátó választópolgárokkal" beszélt, többnyire nőkkel. Hozzátette: Magyarországon a nők szokták eldönteni a szavazásokat. mti fotó: koszticsák szilárdMTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 
A miniszterelnök igennel válaszolt arra az angolul feletett kérdésre, hogy az igenek győzelme esetén lemond-e.

Közölte továbbá: itthon többpárti megbeszélést indítanak arról, milyen jogi formában illesszék be az emberek akaratát a magyar jogrendbe.

Orbán este győzelemről beszélt

Orbán Viktor szerint 13 évvel azután, hogy nagy többséggel az EU-mellett döntöttünk, most újra hallattuk a hangunkat egy uniós-ügy mellett. Kiemelte, hogy ezúttal többen voksoltak, mint a legutóbbi EP-választáson, ami nagy fegyvertény Brüsszelben. 10-ből 9-ember ma Magyarország mellett döntött - vélekedett, hozzátéve, hogy a következő 15 év legfontosabb kérdéséről van szó: kikkel fogunk együtt élni, mi lesz a gazdaságunkkal és a keresztény gyökerekkel.

A Nemzeti Választási Iroda késő esti közlése szerint érvénytelen lett az országos népszavazás, mivel az érvényes szavazatok száma nem érte el az alaptörvény szerint szükséges 50 százalékot. További részletekért kattintson ide.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink