Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-09-30 08:27:00

„Undorító” - Havas kiosztotta Farkasházyt

Havas Henrik szerint Farkasházy Tivadar „undorító módon” írt Fodor Gáborról. Farkasházy azt mondta, nem hisz az „igen” mellett kampányoló Fodor Gábornak.

(Az ominózus jelenet 6:35-től látható)

A kvótanépszavazásról és a kampányról vitatkozott Havas Henrik és Farkasházy Tivadar az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Havas szerint a „durva” jelző nem elég a kvótanépszavazással kapcsolatos kampányra.

Farkasházy úgy véli, aki elmegy és nemmel szavaz, az Orbánra szavaz, hiszen a miniszterelnöknek egyetlen célja van, hogy érvényes legyen a népszavazás. 

farkasházy tivadarFarkasházy Tivadar

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke korábban arról beszélt, hogy a szavazás három okból is fontos, egyrészt meg kell védeni az európai értékvilágot, másodszor ez egy belpolitikai üzenet, kormányellenes szavazat, továbbá alapvetően a kérdésfeltevés is hazugság. Hozzátette, az igenek melletti kampányuknak köszönhetően egyre jobb eredményeket könyvelhetnek el, már két százalékos a párt támogatottsága. 

Farkasházy Tivadar Hócipő című újságában Fodor álláspontját véleményezte. Havas szerint undorító módon. 

Havas Henrik a műsorba magával hozta a Hócipő legújabb számát. „Szavakat kerestem, hogy mivel minősítsem ezt a címlapot, ahol Orbán Viktor vigyorog Fodor Gábor mellett, egy 2008-as sajtótájékoztatón. A kép feletti szöveg pedig a következő: Tudta? Fodor visszalépett a Fideszbe, részvételre buzdít, hogy Orbánnak meglegyen a hőn áhított érvényessége” – mutatta be a címlapot Havas.

Pénzért kampányol Fodor?

Majd folytatta: „Ugyanerről a sajtótájékoztatóról egy rakás képet közöl még a lap. Majd céloz arra, hogy honnan volt pénze a liberálisoknak a 2014-es választásokra. Majd ezt írja Tivadar: ezek után előáll egy ellenzéki párt és a részvételre buzdít, már lassan a Jobbik se teszi.

Akkor két eset van, csak magával törődik, hogy elmondhassa: létezünk, kaptunk 5 százalékot és két év múlva is fogunk kapni, vagy a hatalom szekerét tolják, locsolják a betonját, ingyen, ostobaságból vagy pénzért. Ezt undorítónak találom, Tivadar” – folytatta Havas.

Hozzátette, ez a hangulat teljesen normális embereket is megbolondít. „Fodor Gáborról nem tudunk pontosan semmit, itt a műsorban kifejtette, hogy nemet kell mondani a kormánynak, erre a Tivadar azzal vádolja, hogy lehet, hogy pénzért tette” – fejtette ki az újságíró.

havas henrikHavas Henrik

Havas szerint a kampány egyik színfoltja Farkasházy illetve azok a liberálisok, akik az „anyjába küldik el Fodor Gábort”.

Nem hisz neki

Farkasházy minderre azt mondta, „én nem küldök el senkit, de ha adsz nekem 10 milliárd forintot, illetve a nálam sokkal okosabbaknak, hogy kifejthessék a véleményüket – mert én rájuk bízom, mert én nagyon keveset értek ehhez a dologhoz –, akkor lesz egy igazi kampány. Én ezt már elmondtam itt, hogy ezt a kampányt már elcsalták azzal, amit eddig tettek. Ha egy elcsalt szavazás van, és valaki arra buzdít, hogy Orbán Viktornak meglegyen az ötven százalékos érvényessége…”

„Nem arra buzdít”, vágott közbe Havas. Szerinte Fodor arra buzdít, hogy élj az állampolgári jogoddal és mondj nemet a kormánynak. „Én csak azt mondom, hogy ő így értelmezheti. Nem hiszed el neki, hogy őszinte” – jelentette ki Havas Henrik, és Farkasházy ezt megerősítette:

„Nem hiszem el neki. Tudod mit? Akár őszinte, akár nem, ez több mint bűn, ez hiba.”

Farkasházy szerint egy kérdés van, hogy Európa mondhatja-e ezek után, mikor Orbán érvel a népszavazás eredményével, hogy de uram a többség otthon maradt. „Nem mondhatja, hiszen az igazi tétje a szavazásnak a következő: ha valami nem tetszett Brüsszelnek és mondott ránk valami rosszat, akkor Szijjártó és Orbán több tiszteletet kértek a magyaroknak. Nem a magyarokat bántották, a kormányról beszéltek. Most ha az emberek többsége Orbánnal tart, akkor a magyarokról fognak beszélni ezek után. Fodor Gábor ehhez hozzájárult. Nem mindegy, hogy 62 vagy 92 százalék?” – érvelt Farkasházy.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink