Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-09-23 07:03:00

Kilakoltatás, tűzparancs: Fokozódik a kampány

Tűzparancs, kétmilliárd bevándorló Afrikából, kilakoltatások a migránsok miatt. Egyre nagyobb sebességbe kapcsol a kormány a népszavazási kampány hajrájában, de hol a határ? Ezzel foglalkozott az ATV csütörtök este.

Kilakoltatás, tűzparancs: Fokozódik a kampány

Csepelen azzal fenyegetik a bérlakásban lévőket, hogy kilakoltathatják őket, mert kell a hely a migránsoknak. Most már nem elég, hogy Líbiából egy millióan is jöhetnek, ahogy a plakátokon olvasható, Bayer Zsolt szerint kétmilliárdan is jöhetnek Afrikából, ha nem lesz az embereknek mit enniük.

A Polgárok Házában százak hallgatták kedden este Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt. A több mint egy órás előadás után másfél órán át beszélgetett és válaszolt a közönség kérdéseire. Az egyik utolsó kérdés az volt, hogy mi lehet az európai megoldás a menekültválságra. Erre mondta, hogy a tűzparancs.

Nógrádi később az ATV Híradójának azt nyilatkozta: véleménye szerint a tűzparancs már bekerült a szóhasználatba, miután – állítása szerint - több európai vezető és tábornok is beszélt erről. Az egyre inkább eldurvuló kampány volt a témája az ATV A nap híre című műsorának.

„Eszeveszett baromság”

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa kijelentette: a nemzetközi sajtót olvasva sehol nem találkozott a tűzparanccsal, szerinte Nógrádi „bődületes marhaságról” beszélt. Szerinte az is megdöbbentő, hogy Nógrádit bárki is szakértőnek nevezi. A baloldali politikus felidézte, hogy az egyetemen tanította Nógrádi, aki elismert tanszékvezető volt.


„Az utóbbi években vált ő futóbolonddá lényegében, és nagyon messze van attól az egyetemi kutatói világtól, amiből én is érkeztem, és amiből sokan érkeztek a parlament padsoraiba”

– magyarázta, hozzátéve: van az a pénz, amiért ilyen hülyeségeket tudnak beszélni emberek. Vadai hozzátette, hogy a rendszerváltás óta megegyezés volt abban, hogy a katonák és a rendőrök csak a legvégső esetekben használják a fegyverüket.

Elmondta: ha jól értelmezte a honvédelmi miniszter szavait, akkor abban egyetértenek, hogy ez egy „eszeveszett baromság”, és nem lesz tűzparancs. Vadai szerint Magyarország mindenképpen vesztese a kvótanépszavazásnak, hiszen a kampányban olyan gyűlölet uralkodott el, ami morálisan szétrombolja az országot.

Elveszik a lakásokat?

Azzal kapcsolatban, hogy Csepelen azzal fenyegetőznek, hogy a migránsok miatt elveszíthetik a lakásaikat a bérlők Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa fejtette ki a véleményét a műsorban. Csepel országgyűlési képviselője az adásban elmondta: a fideszes Németh Szilárd pont azért veszette el vele szemben a 2014-es választást, mert hasonló rágalmakat terjesztettek akkor is.


Hozzátette: nyilvánvaló hülyeség, hogy kilakoltatások lesznek a menekültek miatt.

A politikus elmondta, hogy csütörtökön egy csepeli kitelepülésükön odament hozzá egy család, akik nemrég kerültek az utcára. Arra kérték, hogy segítsen nekik, mert azt hallották a tévében, hogy migránsok kapták a lakásokat. „Így terjednek a hírek, teljesen valótlanul” – tette hozzá Szabó Szabolcs. Az Együtt képviselője szerint az a legnagyobb baj, hogy elszabadították az idegengyűlöletet az országban, amit senki nem tud majd kontrollálni.

No-go zónák Európában

A kormányzati propaganda szerint ma Európa nagyvárosaiban több száz no-go zóna található. A nyugati tagállamok nagykövetségei ugyanakkor egyhangúan cáfolják ezt az állítást. Kovács László volt külügyminiszter ezzel kapcsolatban megjegyezte: egy ország nagykövete sokkal autentikusabb forrás bármelyik magyar politikusnál.


„Ha az adott ország hatóságai azt mondják, hogy nincs ilyen, akkor honnan származik az információ?” - tette fel a kérdést a szocialista politikus.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor egy csütörtöki interjúban azt nyilatkozta, hogy csalódott lesz, ha nem lesz 100 százalékos részvétel az októberi népszavazáson Kovács László viccesen megjegyezte: Észak-Koreában még az is előfordulhat, hogy 110 százalékos a részvétel. Komolyra fordítva a szót hozzátette: kétségbeejtőnek tartja, hogy a kormány ennyire fél a választók józan eszétől, és olyan embereket használ fel szócsőként, mint Nógrádi György vagy Bayer Zsolt. Szerinte azoknak van igazuk, akik otthon maradnak, vagy azoknak, akik érvénytelen szavazatot adnak le: igen az unióra, nem az Orbán-kormányra.

Ajánlom

További belföldi híreink