Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-09-21 15:28:00

Medián: 37 százalékon áll a Fidesz, a Jobbik a második

A kvótanépszavazás kampányától hangos nyári hónapok után a Fidesz jelenleg is csak 37 százalékos támogatottságot élvez, ami tulajdonképpen megegyezik a júniusban mért adatokkal - derül ki a HVG számára szeptember 9-e és 13-a között készített reprezentatív Medián-felmérésből.

Medián: 37 százalékon áll a Fidesz, a Jobbik a második

A teljes népesség körében szeptember közepén mért pártpreferenciák szinte pontosan megegyeznek azzal, amit júniusban mért a Medián, és a választani tudó „biztos” szavazók körében is csak hibahatáron belüli elmozdulások látszanak. A Fidesz jelenleg is a választókorú lakosság 37 százalékának támogatására számíthat, míg a Jobbik 12, az MSZP pedig 9 százaléknyi támogatói bázist tudhat maga mögött.

A kormány teljesítményének megítélése az év eleje óta lényegében stagnál:

a válaszadók 44 százaléka elégedett a kabinet eddigi munkájával. Valamelyest javult viszont az általános közhangulat. A júniusban kimutatott 36 százalékról 42 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint Magyarországon általában véve jó irányba mennek a dolgok.


Érdekesség, hogy a derűlátók arányának növekedése nemcsak a Fidesz-szavazók optimizmusának köszönhető, hanem a Jobbik, az MSZP és az LMP szavazói körében is kimutatható. Az utóbbi időben felerősödő EU-ellenes hangok ellenére jelenleg is a lakosság 75 százaléka, sőt ezen belül a Fidesz-szavazók 81 százaléka helyesli azt, hogy Magyarország az Európai Unió tagja.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink