Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-09-22 11:16:00

TGM: A kampány azt mondja, dögöljetek meg

A magyar közönség morális szintje folyamatosan süllyed, mondta Heller Ágnes a népszavazási kampányról az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A filozófus szerint nincsenek valódi adatok azokról a dolgokról, amikkel az embereket riogatják. A Fidesz kommunikációja, hogy a menekültek miatt nem lesz segély, nem lesz nyugdíj. Csepelen azt állítják, a kvóta alapján utcára kerülhetnek az önkormányzati lakásokban lakók is. A mozgósítás érdekében holnap rendkívüli közgyűlést tartanak.

Ez pánikkeltés, rémhírterjesztés, hazudozás Tamás Gáspár Miklós szerint, aki azt mondta, nem csak arról van szó, hogy az embereket uszítják, hanem arról is, hogy a 20. század vége óta bomlásnak indult az a politikai öntudat, ami a középpontjába azt helyezi, hogy egy társadalom polgára vagyok. Olyan dolgok kerültek a középpontba, mint az etnikum, vagy a felekezeti hovatartozás. A filozófus szerint ez egy nagyon veszélyes folyamat, ami sajnos felülírja a morált.

Heller Ágnes szerint igaz, hogy a migránsok között nem csak menekültek vannak, de a plakátok nem tesznek különbséget menekült és bevándorló között, az emberek pedig sajnos szeretik, ha helyettük gondolkodnak. Tamás Gáspár Miklós szerint ez a rasszista hullám, mi most a világon, és Magyarországon végigvonul nem tart örökké. A kampány azt mondja” dögöljetek meg”, ez vállalhatatlan, hangsúlyozta a filozófus. Heller Ágnes szerint a kormánynak azért jó, ha az emberek félnek, mert a félelem mozgósít, és minél jobban félsz, annál jobban imádod a vezetőt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink