Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-09-19 11:35:00

A külföldi sajtóhoz fordul a rádiós, akire rátörtek a kommandósok

„Portik elkapása képileg ugyanilyen volt, azt leszámítva, hogy engem nem nyomtak a földre”, mondta az ATV Start műsorában Perjés Zoltán, akinek lakását pénteken kommandósok kutatták át. A rádiós a külföldi sajtóhoz fordul.

Májusban az ötödik éttermét nyitotta meg Zsidai Zoltán Roy a budai várban. A Szentháromság térnél lévő, Jamie Oliver nevéhez köthető étterem építése ellen folyamatosan tiltakoztak a házban lakók, köztük Perjés Zoltán is, mert állítása szerint a szükségesnél nagyobb átalakításokat végeztek a műemléki környezetben. Perjés neheztelt a két ipari szellőztető beépítése ellen is.

Fenyegetés és karikatúra

A férfi emiatt pár hete birtokvédelmi eljárást kezdeményezett az étterem ellen. Péntek délben viszont gépfegyverrel felszerelkezett kommandósok törtek rá Perjésre, és házkutatást tartottak nála. A BRFK végzése szerint Perjés még áprilisban megfenyegette az étterem építkezésén dolgozókat, hogy szétlő közöttük. Július végén Zsidai Royról, az étterem tulajdonosáról célkereszttel ábrázoló karikatúrát tett közzé a Facebook oldalán. Ráadásul Zsidai úgy nyilatkozott a rendőrségen, hogy tudomása szerint Perjésnek van fegyvere.

A kommandósok a házkutatás során nem találtak nála fegyvert. Az újságíró szerint, ha más ilyen bejelentéssel él a rendőrségen, maximum akkor érkezik a helyszínre kommandós csapat, ha vér folyik.

„A kommandósok kiérkezésénél a papíron az az indoklás állt, hogy Zsidai Roy feltételezése szerint fegyverem van, és valószínűleg azt használnám is ellene, ezért Zsidai fél” – mondta Perjés Zoltán rádiós, egykori miniszterelnökségi tanácsadó az ATV Start műsorában.

Hozzátette, szerinte ez egyfajta nyomásgyakorlás is lehetett, hiszen Zsidai Royyal még az étterem nyitása előtt leültek, hogy a lakása esetleges eladásáról beszéljenek, de végül nem egyeztek meg. Szerinte feltételezhető, hogy így szeretnék rávenni arra, hogy áron alul adja el a lakását.

Meghívták a megnyitóra

„Tipikus öngól, hiszen április 21-re datálják a fegyveres fenyegetésemet, rá három hétre pedig meghívtak az étterem megnyitójára. Nem életszerű, hogy akit állítólag életveszélyesen megfenyegettem, az később díszvendégként meghív az étterem nyitójára” – folytatta Perjés.

Azt is hozzátette, hogy Zsidai mögött politikai erő állhat, és nem szabad elfelejteni Orbán Ráhelt, akinek neve csendestársként ott lebeg Zsidai mellett, bár ezt bizonyítani senki sem tudja.
Azt is elmondta, hogy hamarosan egy neves angol lap újságírójával fog találkozni. „Arra a következtetésre jutottam, hogy egyébként ennek az étteremnek van egy névadója, aki nem biztos, hogy örül annak, hogy ilyen furcsa eljárásokat alkalmaznak”, jelentette ki a műsorban Perjés.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink