Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-09-12 08:22:00

A BM vizsgálatot indíthat a megzsarolt újságíró ügyében

A Belügyminisztérium vizsgálatot rendelt el, miután kiderült, hogy a titkosszolgálat zsarolással akart beszervezni egy újságírót.

A BM vizsgálatot indíthat a megzsarolt újságíró ügyében

A Népszabadság belügyminisztériumi forrásai szerint a tárca kivizsgáltatja a sajtóban G.-ként emlegetett újságíró esetét. Tavaly decemberben magánéletének intim titkairól készült kép- és hangfelvételekkel próbált megzsarolni az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) egy magyar újságírót. Azzal keresték meg, hogy „valakik" ártó szándékkal adatokat gyűjtöttek a magánéletéről titkosszolgálati módszerekkel. A beszervezési kísérlet végül kudarcba fulladt.

Belügyi körökben ugyanakkor indokoltnak tartják a beszervezési akciót. A nol.hu egyik forrása szerint akkor sértett volna törvényt az AH, ha nem veszi fel a kapcsolatot az újságíróval. A BM és az AH még mindig fenntartja, hogy mások akarták megzsarolni G.-t ártó szándékkal, nem ők, ők csak védeni próbálták, és kideríteni, hogy mi lehet a rosszakaratúak célja. De hogy kiktől vagy mitől kell megvédeni, azt továbbra sem árulják el. Állítólag a nemzetbiztonsági bizottság csütörtöki ülésén majd elmondják a képviselőknek.

A portál úgy tudja, éppen azért indul vagy indult vizsgálat az AH-nál, mert a titkosszolgálat emberei nem tudták kezelni a helyzetet, és nem tudták elérni, hogy a G.-vel való találkozásuk titokban maradjon. Ezzel viszont ellehetetlenítették azt a nyomozást is, amely – az ő verzió¬juk szerint – a G.-ről információkat gyűjtő ártó szándékú idegenek azonosítása miatt indult. Márpedig arra semmi garancia nincs, hogy ha valóban léteznek, és nem az AH találta ki őket, hogy csak G.-t akarták zsarolni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink