Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-09-09 16:47:00

Szerződést bontottak a Swietelsky igazgatójával

Egy héttel a dél-balatoni vasútvonal közel 100 milliárdos felújításának megkezdése előtt menesztették a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó nyertes konzorcium egyik cégének vezetőjét. A Swietelsky Vasúttechnika Kft. megerősítette lapunknak a vezércserét.

Szerződést bontottak a Swietelsky igazgatójával
Forrás: YouTube

Szeptember 6-a óta új vezetése van a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-nek miután az osztrák anyavállalat visszahívta posztjáról Homlok Zsolt ügyvezető igazgatót. – értesült az atv.hu. Homlok egyebek mellett a szombathelyi Haladás VSE elnöke is.
 
Az utóbbi időben vasúti projektekre sikerrel pályázó cég új irányítója Völgyesi Zsolt Károly lett, akit 2009-ig egyszer már betöltötte ezt a pozíciót a Swietelsky-nél. Az Indóház online úgy tudja, hogy az új cégvezetés egyik első lépéseként a Homlok által aláírt összes sporttámogatási szerződést felfüggesztette.

Kormányhatározat segített
 
Mint korábban megírtuk, a Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy közötti, 52 kilométeres, uniós támogatásból finanszírozott beruházásra a Mészáros Lőrinc érdekeltségének számító R-Kord, a V-Híd és a Swietelsky hármasa (együtt: Déli part 2016 Konzorcium) adta a győztes ajánlatot. A konzorcium nettó 72,38 milliárd forintot kért munkájáért. Az összeg 19,4 milliárddal haladja meg az előzetesen becsült mérnökárat.

Hogy a projekt költségeinek megugrása ne okozhasson problémát, egy áprilisi kormányhatározat a beruházásra szánt uniós támogatás összegét 53 milliárd forintról 72,4 milliárdra emelte. Lapunk megkereste a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-t ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Homlok Zsolt közös megegyezéssel távozott, és utódja valóban Völgyesi Zsolt Károly, aki szeptembe 6-a óta tölti be pozícióját.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink