Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-09-07 12:26:00

Letelepedési kötvény: Szükség esetén változtathatnak a szabályokon

A kormány elegendő támogatást ad az újabb online kasszák beszerzéséhez – nyilatkozta az ATV Híradónak a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály nem zárta ki, hogy szükség esetén változtassanak a letelepedési kötvény szabályain. A tárcavezető nem tud arról, hogy ne lenne élelmiszertartaléka Magyarországnak.

Egyszerre szeretnék bővíteni az online kasszát használók körét, így csak jövő januártól kell átállniuk azoknak, akiknek eredetileg ezt szeptember végén kellett volna megtenniük. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az ATV-nek adott interjújában azt is elmondta, hogy az állam támogatást ad ahhoz, hogy az ital- és ételautomaták üzemeltetői időben megvehessék és beüzemelhessék az online kasszákat.

Az elmúlt időszakban több kritika is érte a letelepedési kötvényt. A Híradó kérdésére a miniszter nem zárta ki, hogy szükség esetén változtassanak a letelepedési kötvény szabályain. Varga

„Én azt gondolom, hogy egy ilyen kamatváltozás után felül kell majd vizsgálnunk, hogy a mostani kamatszinttel, a jogszabályban rögzített 2 százalékos, legkisebb kamatmértéknél a konstrukció még az állam számára veszteséget, vagy nyereséget hoz.


Azt gondolom, egy ilyen felülvizsgálat után lehet majd dönteni arról, hogy kell-e módosítani a jogszabályt, vagy sem” – nyilatkozta.

Szerdán az Index számolt be arról, hogy nincs állami élelmiszertartaléka Magyarországnak egy esetleges vészhelyzetre. A portál szerint ugyanis a feladat át fog kerülni az agrártárcától a Belügyminisztériumhoz, ám ez még nem történt meg. A nemzetgazdasági miniszter azonban ezt nem tudta megerősíteni.

„Nem tudok arról egyébként, hogy ez valahonnan valahová átkerülne, úgyhogy ebben a kérdésben nincs több információm, de azt hiszem, hogy mint ahogy eddig is, ezután is arra törekednie kell minden országnak, így Magyarországnak is, hogy egy rendkívüli helyzetre azért felkészüljön, és szükséges tartalékok rendelkezésre álljanak.”

Varga Mihály elmondta, hogy a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság felállítására a tartalékalapból csoportosítottak át 3 millió eurót, vagyis körülbelül 930 millió forintot. Ez az összeg arra szolgál, hogy ha egy keresztény közösséget megtámadnak a világ bármely pontján, akkor ebből tud a magyar kormány segíteni rajtuk.

atv.hu

További belföldi híreink