Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-09-02 20:54:00

3000 forintot buknak a kopaszok az ATV miatt

J. Lőrinc és K. Tibor Attila szerint az ATV megsértette a személyiségi jogaikat, ezért 1 millió forintos követeléssel éltek a csatornával szemben. A bíróság elutasította a keresetet.

3000 forintot buknak a kopaszok az ATV miatt

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Választási Iroda épületében megjelent kopaszok közül J. Lőrinc és K. Tibor Attila beperelte az ATV-t, és 1 millió forintos követeléssel élt a csatornával szemben. A kopaszok szerint azzal, hogy a televízió kitakarás nélkül tette közzé a képmásukat, megsértette a személyiségi jogaikat.


A Fővárosi Törvényszék azonban úgy döntött, hogy a keresetlevelet idézés kibocsátása nélkül elutasítja. A 3000 forint illetéket a felperesek – vagyis J. Lőrinc és K. Tibor Attila - viselik.

A bíróság indoklásában szerepel többek között, hogy a felperesek keresetlevele nem tartalmazott határozott, pontos kereseti kérelmet, amely az ítélet rendelkező része lehet és végrehajtás alapjául szolgálhat. Továbbá nem jelölték meg pontosan, hogy a Ptk.-ban foglalt mely személyiségi joguk sérült, és nem igazolták az 1 millió forintos káruk összegszerűségét sem.


„Az sem tűnik ki a kereseti kérelemből, hogy az 1 millió forint összeg megfizetése fejenként vagy egyetemlegesen kérik az alperest kötelezni” – írja indoklásában a Fővárosi Törvényszék.

Mint emlékezetes, február 23-án az MSZP-s Nyakó Istvánt, aki a Nemzeti Választási Irodára be akarta adni az azóta megszüntetett vasárnapi boltzárról szóló kérdését, a hivatalnál tucatnyi kopasz, kigyúrt ember várta, akik sorfalat állva az épület aulájában, megakadályozták abban, hogy elsőként érjen a blokkolóhoz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink