Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-09-01 12:54:00

Vallásfilozófus: Miért engedi rá a kormány a muszlimokat a zsidókra?

Az a kormány, amelyik folyamatosan arról beszél, hogy az országot meg kell védeni a lehetséges veszélyektől, most egy újabb veszélyes gócpontot teremt a muszlim központ építésével – mondta Gábor György vallásfilozófus az ATV Start műsorában.

Akik azt mondják, hogy az Országos Rabbiképző Zsidő Egyetem és a muszlim központ megfér egymás mellett, nem tudják mi az a vallási tolerancia. Itt inkább a vallási tolerancia megtagadásáról van szó – folytatta a filozófus.
 
Ahogy portálunk már korábban beszámolt róla, hónapok óta muszlim központ épül a Rabbiképző szomszédságában Budapesten, a Gutenberg téren. A munkások úgy tudják, muszlim imaház lesz, a józsefvárosi önkormányzat szerint kulturális központ.
 
„A tiltakozók nem azt mondták, hogy ne legyen ilyen muszlim intézmény, hanem azt mondták, hogy ne ott legyen. Ehhez hozzátartozik, hogy

az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem, nem csak felsőoktatási intézmény, hanem szakrális hely” – magyarázta a vallásfilozófus.

„Az egyetemen belül működik egy nagyon komoly hagyományokra visszatekintő zsinagóga, ahova istentiszteletre járnak az emberek. Amikor ezek az emberek megérkeznek oda, akkor a saját hagyományaiknak megfelelően öltözködnek, tehát messziről látszik, hogy kik ők, mint ahogy messziről látszik ez a másik sarkon gyülekező muszlim hívőkről is.”
 
Gábor György elmondta, hogy az a kormány vagy önkormányzat, amelyik úton-útfélen a vallásra hivatkozik, nem tudja mi az a szakrális tér.

„Ez egy vallási fogalom, ez a két szakrális tér nem ütközhet, ez nonszensz.”

"A magyar rendőrség, hatóság és biztonsági szolgálatok annyi tapasztalatot leszűrhettek az elmúlt évek rettenetes eseményeiről, hogy rájöhettek arra, hogy ezeket a terrortámadásokat nem azok követik el, akik tegnap érkeztek valamelyik nagyvárosba, hanem azok a másod-harmad generációs fiatalemberek, akik ott születtek és ott szocializálódtak az adott országban” – mondta Gábor György.
 

„Saját hitüket, vallásukat is elvesztették, gyökértelenné váltak. Majd egyszer csak egy ilyen muszlim központban egy radikális ember tanítása mentén radikalizálódtak. A tapasztalat az, hogy ilyen környezetből kerültek ki a terroristák”


– állítja a filozófus, hozzátéve: a kormány biztonságpolitikai szempontokra hivatkozva akarja védeni az országot, közben pedig olyan helyzetet teremt, ahol minden elvét feladja.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink