Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-09-02 07:17:00

Kálmán Olga visszautasította a kormányszóvivőt

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában ismét szóba került a miniszterelnök lányának bahreini útja. A műsorvezető azt próbálta megtudni a kormányszóvivőtől, hogy a kormány mit tudott Orbán Ráhel útjáról, illetve adott-e felhatalmazást neki és férjének bármilyen, a magyar államot érintő tárgyalásra. Majd a beszélgetés érdekes fordulatot vett…

Kovács Zoltán elmondta a műsorban, hogy a Külügyminisztérium a konzuli tanácsossal folytatott egyeztetés után kezdte el azt kommunikálni, hogy keleties túlzás a bahreini vezetés részéről, amikor egy magánlátogatás során gyakorolt protokolláris gesztust hivatalos államközi párbeszédnek minősítettek.

Az Öböl-menti ország értelemszerűen a vízumkényszer miatt tudhatta, hogy egy baráti ország vezetőjének családja tölt el náluk pár napot, és az ilyenkor szokásos módon vendégül látták egy beszélgetésre – magyarázta a helyzetet a kormányszóvivő, és


a kultúrából fakadó túlbuzgóság számlájára írta, hogy az erről szóló bahreini híradás megemelte a találkozó tétjét.

A politikus elárulta, hogy egyébként hazánknak van egy olyan energetikai együttműködése Bahreinnel, amelyet még tavaly készített elő Seszták Miklós, Nemzeti Fejlesztési Miniszter. Ennek azonban semmi köze Orbán Ráhel látogatásához – tette hozzá Kovács, és megerősítette, hogy a kormányfő lányának ottjártakor nem tartózkodott hivatalos magyar delegáció az Öböl-menti országban.

A kormányszóvivő többször is nyomatékosította, hogy Orbán Viktor egyik családtagja sem folytatott még soha hivatalos tárgyalást a magyar állam nevében külföldön.

A műsornak ezen a pontján Kovács Zoltán – miután ismételten kifejezte a témáról zajló beszélgetés értelmetlenségét – váratlanul nekiszegezte Kálmán Olgának a következő kérdést: (A videón 08:30-tól)


„Ön elmegy szavazni?”

A meglepett műsorvezető visszautasította a választ, és úgy reagált, hogy


„Ehhez önnek mi köze?”,

ám a kormány képviselője a három eritreai férfi által Németországban megerőszakolt magyar nő esetével érvelt amellett, hogy márpedig ez lenne a magyar nők megvédésének egyik kézenfekvő módja.

Ajánlom

További belföldi híreink