Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-29 16:05:00

Épülő muszlim kultúrközpont: Tiltakozik a Budapesti Rabbiság

A Budapesti Rabbiság a Facebook oldalán közölte, hogy határozottan tiltakozik, ama tény ellen, hogy az Országos Zsidó Egyetem mellett néhány méterre egy muszlim imaközpont épül.

Épülő muszlim kultúrközpont: Tiltakozik a Budapesti Rabbiság

Mint korábban beszámoltunk róla, a Jótékonyság és Béke Alapítvány a Gárdonyi tér 1. szám alatt egy muszlim kultúrközpontot épít, amelyről a helyiek úgy tudják, hogy imaházként fog funkcionálni. 

A Maszihisz Rabbitestülete Budapesti Rabbisága a Facebook oldalán jelentette be, hogy tiltakozik az épülő kulturközpont ellen. 

"A Budapesti Zsidó Hitközség Rabbisága határozottan tiltakozik, ama tény ellen, hogy az Országos Zsidó Egyetem, illetve a Budapesti Zsidó Hitközség Scheiber Sándor utcai zsinagógakörzete mellett néhány méterre, a Jótékonyság és Béke Alapítvány fennhatóság alatt egy muszlim imaközpont épül. Ezen alapítvány vezetője azon "palesztin" személy, akit nem oly rég a Budapesti Zsidó Múzeum elleni merénylet-kísérlettel gyanúsítottak meg. Felszólítjuk a Józsefvárosi Önkormányzatot és Magyarország Belügyminisztériumát, hogy mihamarább tegyen ezen áldatlan állapot megszüntetéséért"

- írják közleményükben. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink