Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-28 08:45:00

TGM: Bayer megtestesítette az állami ideológiát

Bayer Zsolt megtisztelésével a hivatalos Magyarország rasszistának nyilvánította magát – így indokolta a középkeresztje visszaküldését Tamás Gáspár Miklós. Hiszen Bayer nézetei a magyar államot megtestesítő vezető körök nézetei – állította a filozófus, Tamás Gáspár Miklós az ATV Egyenes Beszéd Ráadás című műsorában.

Kitüntettek egy embert, akit rasszista nézetei miatt ismertünk – kezdte Tamás Gáspár Miklós, és arról is beszélt, hogy a napokban megjelent nyilatkozatok után nem kérdés: túl van a zenitjén az Orbán rendszer, erre utalnak a jobboldali tekintélyes szereplők kritikus megszólalásai. A konzervatív elit két tagja legutóbb éles kritikát fogalmazott meg. 

A filozófus szerint azzal, hogy "Jeszenszky azt meri mondani, hogy inkább Merkel, mint Putyin, az Orbán rendszer lényegét támadja ezzel.  Ilyen korábban, azon az oldalon nem volt." A változás arra utal, hogy az a fajta egység, ami megvolt, a teljes elzárkózás a baloldaltól már nem érvényes – fogalmazott Tamás Gáspár Miklós.

Van a rendszernek egy megroppanása, ide vehető, hogy Szőcs Géza a közmédia rendszert bírálta nagyon keményen. Visszatérve Bayer Zsoltra és a legutóbbi interjújára, Tamás Gáspár Miklós úgy érvelt, biztos, hogy érzékelte, valószínűleg fájdalmas lehetett neki azt hallania, hogy száz tekintélyes ember azt gondolja róla, hogy gonosz. Ne feledjük – folytatta: Ő volt egy személyben a magyar Störmer.  Itt valóban arról volt szó, hogy egy kirekesztő, cigánygyűlölő rezsim kitüntette a hasonszőrű publicistát. Ő nem magánember, megtestesítette az állami ideológiát. Az sem mellékes, hogy Bayer Zsolt nem azért írta, amit írt mert megfizették, hanem azért, mert hitt benne. Ettől volt hiteles. Az állam cselekedeteit ha nézzük, hasonló dolgokkal találkozunk.

Ha valaki bevezeti faji elkülönítést az iskolában, annak ugyanaz a véleménye, mint Bayer Zsoltnak. Az az állam, amely azt a történelmet tanítja, amit Magyarországon most tanítanak, az úgy gondolkozik mint Bayer Zsolt.

Az állam politikáját kell megváltoztatni, és most kiderült, hogy amit művelnek az tűrhetetlen. Ezt fejezi ki a tiltakozás. A következő választási eredmény már nem olyan lesz, mint a 2010-es volt. Mert ez egy kétkedő, bizonytalan, utat vesztett ország lett. Ezt a kormányt az itt élők többsége már nem szereti.
Nem lehet együttműködni egy ilyen rasszista kormánnyal. Ennek a kifejezése a gesztus, a kitüntetések visszaküldése. Túlságosan nagy pofont csördítettek a nép orcájára. Most lett csordultig tele a pohár.

atv.hu

További belföldi híreink