Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-25 13:46:00

Szél: Így ki fog ürülni az ország

Nem tudok úgy kiállni standolni, hogy ne jönnének úgy oda az emberek, hogy egy családtagjuk ne dolgozna már külföldön, Borsodban 40 ezer forinttal keresnek kevesebbet az emberek, mint az átlag, 2010-ben ez a szám még 20 ezer forint volt – ezt Szél Bernadett mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az LMP társelnöke szerint a Voldemort ügy azért is érdekes, mert pont abban a szövetkezeti rendszerben történt a lopás, amelynek az lenne a dolga, hogy a közmunkából a nyílt munkaerőpiacra vezessék az embereket, de ezt a pénzt is ellopják. A politikus elmondta: Latin-Amerikában volt hasonló közmunkaprogram, de ott is mindkét országban beszüntették, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Hozzátette: már Kelet- és Észak-Magyarországon is komoly munkaerőhiány van, volt olyan bolt, ahol üresek voltak a polcok, mert már árufeltöltőt sem találtak. Az egész orbáni politika az alacsony bérekre épül, de az emberek erre már nem hajlandóak, ezért kellene helyben munkahelyet teremteni – fogalmazott. Szél Bernadett kijelentette: az alapprobléma, hogy az ország versenyképességét is erre építették, de így ki fog ürülni az ország, mert mindenki elmegy külföldre dolgozni.

Az LMP társelnöke hangsúlyozta: a demográfia probléma is nagyon komoly Magyarországon, sok egyedülálló anya is külföldre megy, mert ott jobban megél. A politikus elmondta: a kormány nem akarja, hogy kevesebb energiát használjanak az emberek, ezért adóztatják meg a napelemeket, és nem engednek szélerőműveket építeni. Hozzátette: ha ugyanis kevesebb lenne a fogyasztás, a paksi atomerőmű bővítésére még inkább nem lenne szükség, de ez csak tovább növeli az ország leszakadását.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink