Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-23 10:45:00

Petíciót indított az Együtt Bayer Zsolt kitüntetése miatt

Internetes petíciót indított Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja Bayer Zsolt kitüntetésének visszavonásáért - írja a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

Petíciót indított az Együtt Bayer Zsolt kitüntetése miatt
Berkecz Balázs

A baranyai politikus szerint a gyűlölet nem érdemel elismerést, ezért azt kéri Áder János köztársasági elnöktől, haladéktalanul vonja vissza az újságírónak adományozott Magyar Érdemrend lovagkeresztjét. Petícióját a következő napokban személyesen fogja eljuttatni Áder Jánosnak.

Berkecz Balázs szégyenletesnek tartja, hogy "egy Bayer-féle rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros állami kitüntetést kaphatott Magyarországon, pláne olyan kitüntetést, amelyet az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére adnak."

A Magyar Közlönyben megjelent indoklás szerinte jól jelzi, hogy "az Orbán-kormány példaértékű újságírói tevékenységnek tartja Bayer gyűlölködő, alpári irományait, vagyis ezzel az elismeréssel szentesítik a cigányság, a zsidók, a menekültek és a politikai ellenfelek elleni gyalázatos uszítást."

Eddig több mint ötvenen döntöttek úgy, hogy visszaadják a lovagkeresztjüket. Részletekről itt olvashat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink