Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-23 16:52:00

A híres sportoló is visszaadja kitüntetését Bayer Zsolt miatt

"Nem lehet követendő példa az újságírásban és a közbeszédben az a stílus, amit Bayer Zsolt képvisel" – írta Pásztory Dóri paralimpiai bajnok Facebook-oldalán.

A paralimpiai bajnok úszó és publicista 2000. november 17.-én kapta meg a kitüntetést, még csak 16 éves volt. Most viszont ő is visszaküldi az elismerést.


A paralimpikon a Facebookon úgy fogalmazott: Bayer Zsolt munkássága számomra a gyűlölet, a verbális erőszak szimbóluma, ami ellen minden eszközzel próbálok küzdeni, hiszen az emberiség romba döntésének legveszélyesebb fegyvere ez.

A kormány és a döntéshozók figyelmét szeretném felhívni arra a felelősségre, amellyel a gyűlölet legitimizálása jár – írta a közösségi oldalán Pásztory Dóri.

Azért adom vissza a lovagkeresztemet, mert hiszem, ha elegen veregetjük meg a döntéshozók vállát, ha sokan, sokféleképpen hívjuk fel a figyelmüket arra, hogy mekkorát hibáztak, akkor visszafordítható ez a folyamat és a jövőben nem fordulhat elő ilyen. Vagy talán nem ilyen gyakran és látványosan.– magyarázta döntését a paralimpikon.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink