Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-22 13:46:00

A MAZSIHISZ "gratulált" Bayer Zsolt kitüntetéséhez

Ahogy arról beszámoltunk, sorra küldik vissza a kitüntetéseket Áder Jánosnak, miután pénteken a magyar állam által adományozható egyik legmagasabb állami kitüntetéssel ismerték el Bayer Zsolt munkásságát. A Mazsihisz vicces közleményben gratulált az újságíró kitüntetésére.

A MAZSIHISZ "gratulált" Bayer Zsolt kitüntetéséhez

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége többek között a következőket írta:

„Meg sem fordul a fejünkben, hogy a kormány elismerésre méltónak találná, ha valaki rendszeresen kiirtandó kártevőknek, férgeknek, tetveknek nevezi azokat, akiknek nem osztja véleményét. Fel sem merül bennünk, hogy az antiszemitizmus ellen meghirdetett orbáni „zéró toleranciát” követően a kormány kirekesztő eszmék mellett tenné le voksát. Ezért magától értetődő számunkra, hogy Bayer Zsolt felebarátunk – a Miniszterelnökség tréfás magyarázatával szemben – nem újságírói munkásságáért kapta magas állami kitüntetését, hanem éppen annak ellenére.

A legnagyobb magyar kormánypárt ugyanis észrevette, hogy Bayer Zsolt, mint egykori alapítóiknak egyike sikertelen és rosszkedvű, márpedig nem lehet igazán sikeres és elégedett egy ország, ha polgárai elégedetlenek és sikertelenek.


Helyesen mérték fel, hogy Bayer frusztrált átkozódása, monoton, hisztérikus és szánni való gyűlölködése nem csak neki saját magának, de a közhangulatnak is árt. Alighanem ezért akarta őt a kormány jobb kedvre, derűre hangolni valami pénzbe nem kerülő figyelmességgel.

Hisszük, hogy Bayer Zsolt, épp úgy, mint mindenki más, Isten képére teremtett emberi lény, s megérdemli a vigaszt. Soha nem szabad lemondanunk arról a reményről, hogy egyszer majd felhagy rutinszerű uszításával és derék emberré válik.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége ezért tudatni szeretné, támogatja a kormányzat pedagógiai erőfeszítéseit. Bizakodunk, mert sok jó ügy van Magyarországon, amelynek a kitüntetett egykor volt figyelemreméltó stílusát újra szolgálatba tudná állítani. Kívánunk neki ezért erőt, egészséget és hosszú életet, hogy legyen ideje jóvátenni mindazt a mérhetetlen kárt, amit az elmúlt évek során írásaival Magyarországnak okozott” – írják a közleményben.
 
atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink