Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-22 07:52:00

A Fidesz közölte, most sem mennek el a parlamenti ülésre

Ismét rendkívüli ülést tart ellenzéki javaslatra az Országgyűlés. A téma pedig a választópolgárok jogegyenlősége lesz.

A Fidesz közölte, most sem mennek el a parlamenti ülésre

A Fidesz–KDNP  közölte, hogy most sem mennek el az ülésre, így az ülésvezető elnöknek várhatóan be kell rekesztenie az ülést. Így nem tárgyalhatnak, és nem is szavazhatnak a Jobbik javaslatáról, amely a választási törvény módosítását kéri.

Azt kezdeményezték, hogy minden külföldön élő magyar szavazhasson levélben már az októberi kvóta-referendumtól kezdve, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e állandó magyarországi lakhellyel, vagy sem. A külföldön dolgozó magyarok jelenleg csak külképviseleteken szavazhatnak, míg a határon túli magyarok levélben is. A rendkívüli ülést a Jobbik kezdeményezte, amit az MSZP és az LMP is támogatott.

Nem volt ott a Fidesz júliusban sem

Ellenzéki képviselők kezdeményezésére már július 20-án is rendkívüli ülést tartottak az Országgyűlés, ugyanakkor a Ház határozatképtelen volt, így nem kerülhetett napirendre a városligeti beruházást lehetővé tevő Liget-törvény megsemmisítéséről szóló javaslat.

A rendkívüli ülést Szabó Tímea, a PM társelnöke, független országgyűlési képviselő kezdeményezte és azt MSZP-s, jobbikos, LMP-s és független képviselők is támogatták. Szabó Tímea napirendként a 2013-ban elfogadott Liget-törvény visszavonását javasolta, mert az szerinte "minden baj forrása", hiszen lehetővé teszi a zöldfelületek "korlátlanul lepusztítását" és helyükre "betonépületek" felhúzását.

Frissítés - 09:55

Határozatképtelenség miatt a napirend előtti felszólalások után bezárták az Országgyűlés hétfőre összehívott rendkívüli ülését, így nem került napirendre a választási eljárási törvény levélben szavazás kiterjesztését célzó módosítása.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink