Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-21 06:20:00

Novák hálás, hogy nem szívatják a katonaságnál

Váratlan ismertségre tett szert az utóbbi napokban a Pest megyei Püspökszilágy, ahol jelenleg mintegy 110 önkéntes tartalékos honvéd kiképzése tart. A bakák egyike ugyanis Novák Előd. A honvédelmi tárca egyáltalán nem kifogásolja, hogy egy kegyvesztett radikális politikus, Novák Előd valóságshow-t csinál a tartalékos kiképzéséből.

"Tartalékos vagyok, az egyenruhám a laktanyában van, és akkor kapom meg, amikor szolgálatban vagyok"

- magyarázta miért civilben jelent meg a stúdióban Novák Előd az ATV Egyenes Beszéd Ráadás című műsorában, és elmesélte, hogy a hónap végétől váltja be azon ígéretét, hogy GYES-re megy, ugyanis akkor adja vissza ténylegesen a mandátumát. Beszámolója szerint családi körülményei lehetővé teszik, hogy a babázás mellett a határ menti szolgálatra is jusson ideje.

"Hazafias küldetésből választottam a szolgálatot, és vágytam a változásra, nem akartam ötlettelen, fantáziátlan politikussá válni, amilyeneket bőven látni a parlamentben. Nagyon örülök, hogy a létszámhiánnyal küszködő honvédségnek segíthetek. De szemben a mandátum-tolvajokkal én visszaadom a mandátumomat"

- tette hozzá a Jobbik egykori képviselője, aki szerint élettapasztalatnak sem utolsó a hadsereg:  kickbox világbajnoktól lelkipásztorig sokan jelentkeztek az egységhez, bár azt sajnálta, hogy egy év alatt összesen csak 110-en akartak csatlakozni.

Ahhoz képest, hogy jelenleg több ezren hiányoznak a seregből, Novák 515 fő műveleti tartalékosról tud, akik most először határvédelmi szolgálatban is részt vehetnek. Mint mondja, a tartalékosok közül hamarosan 200-an mennek járőrszolgálatot teljesíteni a szerb-magyar határra.

A napi 14 órás kiképzésnek az egyik része gyakorlati, a másik elméleti, és az újdonsűlt bakát kellemes meglepetésként érte, hogy a tisztek nem élnek vissza a parancsuralmi rendszerből következő lehetőségekkel, magyarul nem "szívatják".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink