Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-19 12:21:00

A csaláson kapott polgármester: Nem érzem, hogy nehéz helyzetben lennék

Nem érzem, hogy nehéz helyzetben lennék, valóban van egy jogerős ítélet ellenem az egyik cégemmel kapcsolatban engem vontak felelősségre, el is vittem a balhét, amiért megkaptam a büntetésemet – ezt Gyenes Levente mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A gyömrői polgármesterjelölt szerint ügyvezető igazgatóként vállalta a felelősséget, pedig arról volt szó, hogy 9 fiktív számla került be a cég rendszerébe, ami mögött ugyan volt teljesítés, de fiktív volt a cég, amely kiállította.

A politikus elmondta: ennek ellenére indulhat az időközi választáson, mert a jogszabály szerint, ha valaki egy új ciklusban indul egy tisztségért, akkor csak az számít, ami abban a ciklusban történik, egy embert kétszer nem lehet megbüntetni egy cselekedetéért. Hozzátette: sokan bíznak benne, amikor lemondott, egy szervezet felkérte, hogy induljon újra a posztért.

Ezek után tudtam, hogy mire számíthatok, hogy honnan fognak támadni, de az biztos, hogy a jog talaján indultam el, ha nyerek, megtarthatom a mandátumomat – fogalmazott. Gyenes Levente kijelentette: a gyömrőiek meg szokták állítani az utcán, sok emberrel tartja a kapcsolatot, a helyiek bizalmát élvezi. A polgármesterjelölt hangsúlyozta: ha valóban a PM szeretne egy módosító indítványt beterjeszteni, az a választók jogát akarja nyesegetni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink