Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-18 07:46:00

„Polton múlik, hogy eltűnik-e Vizoviczki Kubatovnak szóló levele”

Polt Péter elismerte, hogy a Vizoviczki Lászlónál tartott házkutatások során a Fővárosi Nyomozó Főügyészség lefoglalt egy nyolc oldalas levelet. Molnár Zsolt és Bárándy Gergely szocialista képviselők azt kérdezték Polt Pétertől, hogy az ügyészség vizsgálta-e Vizoviczki politikusokhoz fűződő kapcsolatát. A legfőbb ügyész válaszából az derül ki, hogy ez nem igazán történt meg.

„Polton múlik, hogy eltűnik-e Vizoviczki Kubatovnak szóló levele”

Polt Péter írásos válaszában kitért a levélre, amelyben a budapesti éjszaka egykori császára, Kubatov Gábortól, a fidesz alelnökétől kér segítséget, a kampányban való támogatásért és a baloldali politikusokat érintő bűnügyi információkért cserébe.

A legfőbb ügyész szerint nem állapítható meg, hogy ez a levél megegyezik-e azzal az irattal, amit Kubatov Gábor kapott és eljuttatott a bűnüldözési szerveknek.

Polt Péter szerint az biztos, hogy a lefoglalt levéltöredék a vizsgált bűncselekményekkel kapcsolatos adatot nem tartalmaz.

polt péterPolt Péter
 
Kellemetlen kérdések sora

Molnár Zsolt az MSZP Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke az ATV A nap híre című műsorában azt mondta: az ügyészség azért szeretné ezt az ügyet eltussolni, mert kellemetlen kérdések sora gyűlt fel. A politikus nem érti,

hogyan gondolhatja azt a nyomozó hatóság, hogy „ez nem az a levél, mint amit lefoglaltak”.

Molnár Zsolt szerint a védőügyvédek simán kikérhetnék az ominózus levelet, ha az ügyészség nem volna annyira „átpolitizált, de legalább is érdekvezérelt”.

molnár zsoltMolnár Zsolt

Polt Péter és a látszat

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke úgy vélekedett a műsorban, hogy a levél sorsa Polt Péter kezében van, aki ha úgy ítéli meg, hogy a levél tartalma árthat a Fidesz hatalmi érdekeinek, közvetve a legfőbb ügyész megbízójának, Orbán Viktornak, akkor el fogja azt tüntetni. A politikus hozzátette: márpedig nyilván ártana, ha kiderülne, hogy

„Portiktól Vizoviczkin át, Rogántól Kubatovig, mindenféle Fideszes politikusnak kiterjedt maffia kapcsolatai voltak”.

szigetvári viktorSzigetvári Viktor

,,Mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy ha nem Kubatov Gábor kapott volna ilyen levelet Vizoviczkitől, hanem például én – aki egyébként sosem találkoztam vele, szórakozóhelyen sosem jártam – akkor is lehetséges lenne-e, hogy Polt Péter elveszítse a papírokat, hogy nem találják a teljes levelet, vagy letagadják a részleteit? Szerintem nem így lenne” – állította a politikus, aki azt is furcsállja, hogy a budapesti éjszaka korábbi urának ügyében drogterjesztéssel összefüggésben sem zajlik nyomozás.

A Jobbik sem érti

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában adott hangot gyanújának, miszerint feltűnő, hogy az ügyészségnél mindig akkor tűnik el például egy levél, amikor egy kormánypárti politikus érintett valamilyen korrupciós ügyben. A politikus elmondta: ennek a levélnek valahol meg kell lennie, és a tartalmát meg kell ismertetni a nyilvánossággal is.

Hozzátette: az is előfordulhat, hogy Kubatov nem adta át a levelet, vagy megvan az ügyészségnek a levél, csak nem adják ki. Mind a kettő elég súlyos eset – fogalmazott Kepli, aki szerint

ez az ügy elindíthat egy lavinát, amely végül maga alá temetheti a Fideszt a korrupciós botrányok miatt.

A Jobbik képviselője szerecsenmosdatásnak tartja, hogy Vizoviczki László a Fidesz közeli Pesti Srácoknak nyilatkozott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink