Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-13 10:24:00

Eltűnt Farkas Flórián?

A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy engedje el Farkas Flórián miniszterelnöki biztos kezét. Az ellenzéki párt szerint normális esetben a Gyorskocsi utcai fogdában kellene fellelniük a fideszes képviselőt, monda az ATV Egyenes Beszéd Ráadás című műsorában Mirkóczki Ádám a Jobbik szóvivője.

Nem is tudok olyan népszavazási kérdést, amelyben mi ne álltunk volna a kezdeményező mögé – kezdte Mirkóczki Ádám. Ami a földkérdés ügyében történik, az tökéletes bizonyítéka annak, hogy Magyarországon az a törvényes, amire Orbán Viktor a pecsétjét adja, és az nem törvényes, amire nem adja - véli Mirkóczki Ádám.

mirkóczki ÁdámMirkóczki Ádám

A Jobbik szerint a népszavazás a demokrácia ünnepe. Én arra biztatok mindenkit, hogy menjen el, akár tetszik nekik a kérdés, akár nem. Ha az a kérdés, hogy fontos-e megkérdezni a társadalmat azzal kapcsolatban, hogy a menekültkérdésre jó megoldásnak tartják-e a kvótákat, akkor azt jó kérdésnek tartom. Ha az a kérdés, hogy bármi következménye lesz-e a népszavazásnak, akkor


azt gondolom, hogy semmilyen következménye nem lesz

– tette hozzá a Jobbik szóvivője.

Mirkóczki szerint a parlamentnek lenne lehetősége az alaptörvény módosítására, és akkor nem kéne népszavazást tartani. Az biztos, hogy nincs az Uniónak felhatalmazása arra, hogy bármely ország vallási, etnikai összetételét megváltoztassa.

farkas flóriánFarkas Flórián

Áttérve a korrupcióra azzal folytatta: Farkas Flórián a miniszterelnök megbízottja ámokfutást végez évek óta. És minden bizonnyal a Fidesz azért védi Farkas Flóriánt, mert a választásokon bizonyára szállítja a megfelelő számú szavazatot. Egyéb magyarázatot nem találok arra, hogy a roma politikus bűntetteit megbocsájtaná bárkinek a Fidesz. Rengeteg feljelentést tett a Jobbik is az LMP is. Azt, aki ilyen méretű károkat okoz, anyagit is, erkölcsit is, egyrészt a pártjának és nem mellesleg a saját népének, azt nem csak politikai, hanem törvényes felelősségre vonás alá kellene vonni.

Soha nem látott összeg ömlik az integrációs politikába, és semmi látszata a milliárdoknak. A saját véleményemet mondom: én megszüntetném a Roma Önkormányzatot, mert könnyen lehet, hogy óriási összeget fognak majd rajtuk követelni.

Rogán Antal kapcsán azt tette szóvá Mirkóczki Ádám, hogy ebben az ügyben is látszik, hogy Magyarországon hol ér véget az ellenzéki politikus lehetősége. Hiába teszünk feljelentést, még tájékoztatást sem mindig kapunk, hogy miért nem folytatnak nyomozást – kommentálta a helyzetet Mirkóczki Ádám.

A magyar társadalom legnagyobb ellensége a közöny – lepte meg a műsorvezetőt végül a Jobbik szóvivője.

Ajánlom

További belföldi híreink