Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-08-09 09:45:00

Csepreghy: Magánéleti a kapcsolatom az előzetesbe került pályázatíróval

Az ügyhöz konkrétan annyiban kapcsolódok, hogy az előzetesben lévő pályázatíró nő ismer engem, ez pedig igaz, de ennyi az egész – ezt Csepreghy Nándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A 168 óra lehallgatási jegyzőkönyvek alapján írta meg, hogy Mengyi Roland fideszes képviselő kenőpénzt ajánlott EU-s pályázatért cserébe. A nyomozás során letartóztattak egy pályázatíró hölgyet, aki Csepreghy Nándor egyik ismerőse.

A Miniszterelnökség államtitkára szerint az érintett nővel magánéleti a kapcsolatuk, a gyerekeik révén ismerik egymást, egy idősek a gyerekek, születésnapi zsúrokon szoktak találkozni. A politikus elmondta: ha lett volna a 168 óra újságírójának szakmai korrektsége, akkor felkereste volna őt a cikk megjelenése előtt, még akkor is, ha az általa mondottakat végül nem idézi. Hozzátette: ha bármilyen hatóság tudomást szerez arról, hogy visszaélés van egy állami cégnél vagy hivatalnál, ebben az esetben is ez megtörtént, az Emmi állította meg a folyamatot, visszavonta a pályázatot. Az az állítás, hogy a sajtó nyomására folytatnak vizsgálatot azért sem állja meg a helyét, mert már az Emmi jelezte, hogy valami nem stimmel – fogalmazott.

Csepreghy Nándor kijelentette: az Öveges program esetében is elindult a nyomozás, miután kiderültek visszaélések, az Emmi megtette a feljelentést. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese hangsúlyozta: azok a lépésekkel, amelyeket 2013 és 2014 között tettek az pont azt szolgálta, hogy megelőzzék a visszaéléseket. A politikus elmondta: a pályázatírókra nincsen szükség az uniós pénzek elosztásánál, ennek megszüntetésére is történtek lépések. Hozzátette: nagyon sokat léptünk abba az irányba, hogy beszűküljön ennek a körnek a mozgástere. A teljes pályázati adminisztráció digitalizált, nincs már előnyük a pályázatíróknak, nincs szubjektív értékelési rendszer, ha azt mondják egy pályázónak, hogy ezt ki lehet játszani, és ezt el is hiszi, akkor az a pályázó hülye – magyarázta.

Csepreghy Nándor szerint egy kormányzatnak felelőssége egy nemzeti tőkés réteg megteremtése, amely regionálisan és világ szinten is jelen van. Az államtitkár kijelentette: Hadházy Ákos most egy politikai terméket épít. A politikus elmondta: ha igaza van, akkor mindig fellép a kormányzat. Hozzátette: minden állami szereplőnek és képviselőnek feladata és kötelessége, hogy lobbizzon annak érdekében, hogy hozzájuk kerüljenek uniós források, de csak a törvényes keretek között.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink