Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-07-24 14:32:00

Tusványosi beszéd: "Orbán az MSZP-től nyúlta le az ötletet"

A napokban Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédében egy Uniós hadsereg felállítását javasolta. Az ellenzék ezen felháborodott, állításuk szerint ez nem saját ötlet, ugyanis az MSZP már felvetette 2015 novemberében.

"Nagy bajok vannak Orbán Viktor felfogóképességével, ha csak 8 hónap elteltével képes értelmezni a közös európai haderő és közös európai hírszerzési ügynökség felállításáról szóló, 2015. novemberében tett MSZP-s javaslatot.


Nagy bajok vannak Orbán Viktor erkölcsi felfogásával is, ha az MSZP-nek ezt a javaslatát most a saját gondolataként próbálja hangoztatni"

- fogalmazott Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke.

A közös európai haderő és közös titkosszolgálat felállítása abban az öt pontból álló javaslatban szerepelt, amelyet az MSZP terjesztett a Parlament elé 2015. novemberében az erős és biztonságos Európa érdekében.

harangozó tamásHarangozó Tamás

A Fidesz akkor ezt a javaslatcsomagot lesöpörte az asztalról. Kósa Lajos például azt mondta:


„a NATO erre lett kitalálva, a szocialisták ötlete ezért figyelemelterelés, hiszen van közös európai hadsereg.”

"Orbán Viktor most mégis az MSZP javaslatát plagizálja, vagy a memóriájával vannak óriási bajok, vagy az erkölcsi érzékével. Ám mindkét esetben a végeredmény ugyanaz: az a bizonyos sánta kutya utcahosszal vezet. Jó reggelt, Miniszterelnök úr!" - fejezi be Harangozó Tamás.

További belföldi híreink