Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-07-21 17:03:00

Terrortámadást tervezett az IÁ az olimpián - 10 dzsihadistát fogtak el Brazíliában

Az Iszlám Állam 10 harcosát vették őrizetbe Brazíliában, akik a gyanú szerint vérbe borították volna az augusztus 5-én kezdődő Olimpiai játékokon - adta hírül a Russia Today. Michel Temer ügyvezető elnök válságértekezletet hívott össze.

A sajtóértesüléseket a brazil igazságügyi minisztérium megerősítette, és hozzátették, a terrorszervezettel az interneten keresztül tartották a kapcsolatot.

Az RT azt írja a brazil igazságügyi miniszter, Alexandre de Moraes által tartott sajtótájékoztatóján elhangzottakra hivatkozva, hogy a "Hashtag" kódnév alatt szervezett razzia az ország 9 államát érintette, a gyanúsítottakat pedig Sao Paulo-ban és Parana-ban vették őrizetbe. A letartóztatottak mind brazil állampolgárok.

Parana állam hatósága kijelentette, az eddig ismert információk és a telefonhívások alapján egy terrorista sejt "fegyvereket és gerilla taktikákat használva" hajtották volna végre akcióikat az olimpia idején.

Az igazságügyi miniszter elmondta, hogy az elfogott 10 férfi mind áttért az iszlám vallásra. Az interneten pedig rendszeresen olvastak dzsihadista tartalmú írásokat. A kapcsolatot is hasonlóan szélsőséges hangvételű üzenetekkel tartották a WhatsApp-ot vagy a Telegram-ot használva.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink