Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-06-20 15:51:00

Révész: Sokan nem hinnének Rogánnak

A Fidesz képviselője szerint a hatóságnak kell tisztáznia a Rogán Antalt ért vádat. „Egyelőre egy többszörösen elítélt bűnöző mondott néhány mondatot”, nyilatkozta az ATV-nek Portik Tamásra utalva Révész Máriusz.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, pénteken szembesítették volna Rogán Antalt Portik Tamással abban a perben, melyet a miniszter indított Juhász Péter, az Együtt politikusa ellen, mert Juhász bűnözőnek nevezte. A bíróság a fideszes politikust is beidézte a tárgyalásra, ő azonban „halaszthatatlan közfeladat ellátása” miatt nem jelent meg. Az Aranykéz utcai robbantással kapcsolatban


elítélt Portik Tamás azt nyilatkozta a tárgyaláson, hogy a kétezres évek közepe óta ismeri Rogán Antalt. Állítása szerint egyszer vitt is neki 10 millió forintnak megfelelő eurót,

a politikus azonban később kevesellte az összeget. A férfi szerint volt egy lista, amelyen olyan ingatlanok szerepeltek, amelyeket a bérlő nem tudott fizetni, így könnyű volt átvenni a bérleti jogot.

Rogán cáfol

A tárgyalás után nem sokkal közleményt adott a Rogán által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda, melyben azt írták: „A Rogán Antal kontra Juhász Péter perben Juhász Péter arra is képes volt, hogy egy gyilkosságért jogerősen elítélt bűnöző meghallgatását kérje.


Rogán Antal soha, sehol nem találkozott Portik Tamással, se házibulin, se máshol, ahogyan Pápa Marianne-t sem ismeri,

vele sem találkozott személyesen. Tanúkat fogunk megidézni, akik cáfolni fogják a gyilkosságért jogerősen elítélt Portik hazugságait. A mai nap is fényes bizonyíték arra, hogy kapcsolat Juhász Péter és Portik Tamás között van.”

Májusban jogerősen tizenöt év fegyházra ítélték Portik Tamást a Prisztás-gyilkosság ügyében. A férfit 2014 februárjában egyszer már elítélte a Fővárosi Törvényszék Prisztás József, a budapesti éjszakai élet másik akkori meghatározó alakja megölése ügyében, de a Fővárosi Ítélőtábla utóbb új eljárást rendelt el. Az új eljárásban a törvényszék tavaly októberben tíz év fegyházra ítélte Portik Tamást felbujtóként elkövetett emberölés miatt.

A Demokratikus Koalíció szerint ahhoz, hogy kiderüljön az igazság, Rogán Antalnak kellene eljárást kezdeményeznie Portik ellen hamis tanúzás miatt. A párt szerint amennyiben ezt megteszi, tisztázhatja őt egy nyomozás.

Révész: Nem hinnék el az emberek

Az ATV Híradójának ma sikerült megszólaltatnia Révész Máriusz fideszes képviselőt, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztost, aki azt mondta: meg kell gondolni, hogy mennyi hitelt adunk egy többszörösen elítélt bűnöző szavainak, majd így folytatta:

„Tisztázni kell az ügyet, teljesen egyértelműen.


Most Rogán Antal hiába áll ki, és mond valamit, azt jelentős része az embereknek nem fogja elhinni. Igazából ezt a hatóságoknak kell tisztázni,

és tisztába kell tenni, hogy történhetett-e ilyen, vagy sem. Egyelőre még egyszer mondom, hogy egy többszörösen elítélt bűnöző mondott néhány mondatot” – magyarázta a kormánypárti politikus.

A témával kapcsolatban az ügy egyik főszereplője, Juhász Péter is megszólal az ATV Egyenes Beszéd című műsorában ma este.

Ajánlom

További belföldi híreink